avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil, CIC din nou...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil, CIC din nou...

Cred ca deschid al 10 lea subiect pe tema asta, dar sper ca nu va fi ignorat...

Ma aflu in CIC din 2 septembrie 2007 pana pe 1 septembrie 2009 si indemnizatia am primit-o ca toata lumea pana acum 600 ron, iar acum tb sa imi depun dosarul pt cei 85 %... Pb e ca acum sunt din nou insarcinata si al doilea copil va veni pe lume la sf lunii sept sau inceputul lunii oct 2009, asadar la cateva saptamani dupa terminarea primului CIC.
Intrebarea mea este daca pentru cele cateva saptamani anterioare nasterii celui de-al doilea copil trebuie sa activez la locul de munca sau am dreptul sa intru in prenatal, apoi in postanatal si apoi in CIC.... Dar cunatumul noii indemnizatii cum se va calcula.... 85% din ce? ca la mine... cateva luni sunt cu 600 ron, alte cateva cu 85% din vechiul salariu si probabil una cu concediu prenatal care habar nu am cum se plateste....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 27 Ianuarie 2009
Se pare ca e atat de incurcata pb ca nu-i stie nimeni raspunsul... Dar pana acum stie cineva cum se proceda in astfel de cazuri????
am si eu o intrebare daca se poate
sotia mea este in crestere copil acum pna in luna mai anul curent...din mai o sa nasca iarasi ce vreau sa intreb ....poate sa renunte acum la crestere copil si sa intru eu ca dupa acceea sa raman in continuare ....?
De indemnizatia si stimulentul prevazute de OUG nr.14872005 beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal al 2lea copil elte elte Buna ziua, pe 1 sept. 2009 imi expira crestere primul copil, tot pe 1 sept 2009 voi avea 7luni cu al2lea copil. intrebari: incepand cu 1 sept pot intra in ... (vezi toată discuția)
Cum intrerup postnatalul? voi naste al doilea copil alinabogdan alinabogdan In 24 iulie 2009 mi se termina postnatalul pentru primul copil. Al doilea copil se va naste in 5 august 2009. Doresc sa aflu ce trebuie sa fac, cui sa ma ... (vezi toată discuția)
Recalculare cic ovidiu hofman ovidiu hofman sotia are urmatoarea situatie: a nascut in septembrie anul trecut(2008) si are: august 2007- cic pt primul copil sept -cic oct ... (vezi toată discuția)