avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate referenta1

Activitate referenta1

Despre ce localitate este vorba?
Oricum ar fi:
- certificat urbanism: este reglementat de legea 50/1991 si vi-l elibereaza oricum (Primaria in raza careia aveti terenul), de asta va intreb unde e, caci conditiile difera;
- va trebuie arhitect care sa faca documentatia ce se depune la primarie, in faza autorizarii constructiei.
Trebuie sa mergeti ori pe constructie noua, ori pe forma: intrare in legalitate, depinde de arhitectul pe care chiar trebuie sa-l angajati. A doua forma presupune amenzi: o data disciplina in constructii aflata in subordinea primariei, a doua de la Inspectoratul de Stat in Constructii.
Oricum: succes!
Va multumesc mult!
Va rog frumos, cine poate sa ma ajute si sa-mi dea un sfat:
Detin in proprietate un teren - proprietate in indiviziune pe 87mp, totalul acestuia fiind de 320mp. Suntem patru coindivizari: vecinul are 110mp proprietate indiviza, mai sunt doi vecini: unul a cumparat de la ICRAL casa, terenul nu: are 40mp cu titlu de folosinta, iar vecinul patru (si ultimul) locuieste cu chirie la ICRAL, avand in folosinta teren de 60mp. Cel care detine 110mp, ca si mine, avand proprietate indiviza isi construieste casa. A daramat-o pe cea veche si s-a extins cu noua constructie pe totalul terenului sau de 110mp aflati in indiviziune din suprafata totala de 320mp.
Problema este ca a turnat fundatia si s-a ridicat fata in fata cu mine, casele noastre fiind paralele, ocupand tot terenul sau si ingustand calea de acces, spatiul fiind si-asa mic. Din 1,20m au ramas 0,5m. El are autorizatie de constructie de la primarie, pt. extindere si inaltare, pt. care i-am dat acordul si eu, urmand sa inalte peste ceea ce avea. El insa a inceput constructia ocupand tot terenul sau, intrand chiar in suprafata mea, pt. ca in urma ridicarii unei noi constructii, curtea s-a ingustat, iar terenul meu nu mai exista, casa mea ocupand 45mp din cei 87 aflati in indiviziune. In asa conditii iesirea din indiviziune nici nu mai e posibila, de fapt terenul liber de constructii nici nu mai exista.
Ce as putea sa mai fac in aceste conditii?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Drept de abitatie
Matusa mea are 82 de ani, cand aude de politie tremura toata. Dar chiar asa, daca o conving sa cheme politia, aceasta va constata faptul ca matusa nu poate intra in apartament, dar mai departe ce se poate intampla, caci cele doua reclamante locuiesc efectiv in strainatate, in tara vin o data pe an, acum au venit mai des ca au trebuit sa faca succesiunea, dar alta treaba nu mai au pe aici. Politia imi poate ajuta la ceva, banuiesc ca usa nu poate fi sparta cu politia. Actiunea deci trebuie sa fie de natura penala si introdusa in justitie? Si daca locuiesc in strainatate, sanctiunea care e?
Multumesc mult!
Aura Constantin
Răspuns la discuția Drept de abitatie
Va multumesc din suflet, pe 12 iunie este prima infatisare la judecatorie si o sa vedem ce este de facut, matusa mea are 82 de ani, va dati seama ca depinde de mine si de ceea ce o sa o sfatuiesc. Deocamdata am sa vorbesc cu avocatul saptamana viitoare, dar trebuie sa am si eu habar de situatia si solutia juridica. Iar starea matusii este deplorabila, locuieste la mine si este foarte trista, nepoata care a introdus acum actiune in justitie fiind si nepoata ei favorita.
Va multumesc foarte mult!
Aura Constantin
As avea nevoie de o solutie. Va expun speta ca atare: matusa mea detine un drept de abitatie pentru o camera intr-un apartament care apartinea fratelui dansei. Si matusa si fratele si-au vandut propriile apartamente si impreuna au cumparat acest apartament, doar pe numele fratelui, acesta instituiind drept de abitatie in favoarea surorii sale, aceasta neavand copii. Fratele are o fiica naturala stabilita in strainatate. La cateva luni de la vanzarea celor doua apartamente, fratele se recasatoreste cu fosta sotie, mama fiicei sale, mama aflata si ea in strainatate. Fratele cumpara noul apartament, dar nu reiese provenienta banilor, fiind deja casatorit de trei luni, specifica in act "casatorit cu ...", dar sotia nu semneaza actul nefiind in tara atunci. Dupa sapte ani de relatii pasnice, amiabile, fratele decedeaza. Fiica vine in tara si pretinde in mod dur renuntarea la abitatie din partea matusii. Introduce actiune pentru anularea actului de abitatie, datorita faptului ca pe actul de vanzare-cumparare, care include si instituirea dreptului de abitatie, nu apare semnatura mamei sale, decat a tatalui, recte - fratele matusii mele. Ce ma sfatuiti sa fac, va rog, ce trebuie sa demonstrez, ca timp de sapte ani relatiile au fost minunate, ceea ce inseamna ca au aprobat in mod tacit?
Si inca ceva, cele doua reclamante au venit in tara, au schimbat usa de la intrarea in apartament, iar matusa mea nu mai poate beneficia de dreptul sau de abitatie.
Va multumesc din suflet!
Aura Constantin