avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme constructie teren indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme constructie teren indiviziune

Va rog frumos, cine poate sa ma ajute si sa-mi dea un sfat:
Detin in proprietate un teren - proprietate in indiviziune pe 87mp, totalul acestuia fiind de 320mp. Suntem patru coindivizari: vecinul are 110mp proprietate indiviza, mai sunt doi vecini: unul a cumparat de la ICRAL casa, terenul nu: are 40mp cu titlu de folosinta, iar vecinul patru (si ultimul) locuieste cu chirie la ICRAL, avand in folosinta teren de 60mp. Cel care detine 110mp, ca si mine, avand proprietate indiviza isi construieste casa. A daramat-o pe cea veche si s-a extins cu noua constructie pe totalul terenului sau de 110mp aflati in indiviziune din suprafata totala de 320mp.
Problema este ca a turnat fundatia si s-a ridicat fata in fata cu mine, casele noastre fiind paralele, ocupand tot terenul sau si ingustand calea de acces, spatiul fiind si-asa mic. Din 1,20m au ramas 0,5m. El are autorizatie de constructie de la primarie, pt. extindere si inaltare, pt. care i-am dat acordul si eu, urmand sa inalte peste ceea ce avea. El insa a inceput constructia ocupand tot terenul sau, intrand chiar in suprafata mea, pt. ca in urma ridicarii unei noi constructii, curtea s-a ingustat, iar terenul meu nu mai exista, casa mea ocupand 45mp din cei 87 aflati in indiviziune. In asa conditii iesirea din indiviziune nici nu mai e posibila, de fapt terenul liber de constructii nici nu mai exista.
Ce as putea sa mai fac in aceste conditii?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: referenta1 , utilizator 08:25, 8 Aprilie 2011
In prima faza va puteti duce sa va informati despre procedura medierii la un birou de mediator autorizat ( informare gratuita ) dupa care puteti sa incheiati cu vecinul un acord, in urma procedurii de mediere, bineinteles daca este si el de acord.
In cazul in care nu va intelegeti cu ajutorul medierii, puteti sa l dati in judecata daca constructia efectuata nu a respectat conditiile legii si a autorizatiei primite.
Incercati medierea, costurile sunt mult mai mici, decat in cazul unui proces, si cand zic costuri nu ma refer numai la cele materiale, ci si la cele psihice.
In plus solutia apartine partilor implicate, deci multumeste ambele parti.
Succes!
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
referenta1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu drept de folosinta sau drept de proprietate? alexvoicu alexvoicu Buna ziua. Lansez aceasta intrebare intrucat in acest moment mama mea se afla in plina iesire din indiviziune asupra unui imobil cumparat de la ICRAL in anii ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Cumparare de teren de la stat gyandy gyandy Buna ziua.Am cumparat pe legea 112 o casa cu curte in anul 2007,in Bucuresti.Sunt singurul proprietar al imobilului. Pentru curte platesc chirie lunara la ... (vezi toată discuția)