avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cu drept de folosinta sau drept de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cu drept de folosinta sau drept de proprietate?

Buna ziua. Lansez aceasta intrebare intrucat in acest moment mama mea se afla in plina iesire din indiviziune asupra unui imobil cumparat de la ICRAL in anii '90 si terenului liber aferent acestuia. Daca pe interiorul imobilului, partajul voluntar s-a efectuat cu greutate mare, prin reapartamentare, pe terenul liber aferent imobilului, notariatul nu vrea sa efectueze partajul voluntar, invocand faptul ca terenul nu este detinut de proprietari, ci este acordat cu drept de folosinta. Cu toate acestea in anul 2000 s-a emis un titlu de proprietate "prin care terenul in suprafata de 60mp cota indiviza aferenta ap. 1 se trece in proprietatea dnei...." prin Ordinul Prefectului nr. xxx din anul 200 in baza art.36 alin2 din Legea 18/1991 republicata."
In aceste conditii poate cineva sa-mi precizeze, cu siguranta, daca terenul liber (respectiv cota indiviza) este acordat in proprietate sau cu drept de folosinta? Pt ca, apreciez eu, atata timp cat este folosita sintagma "se trece in proprietatea..." nu se poate invoca "dreptul de folosinta" fiind doua notiuni cu totul si cu totul deosebite.
Cu multumiri deosebite....
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
alexvoicu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cota parte teren iesire indiviziune aka.fg aka.fg Buna seara tuturor.Sunt recunoscator pentru un raspuns in urmatoarea speta:-la iesirea din indiviziune asupra unui imobil ( apartament in vila ), la care s-a ... (vezi toată discuția)
Intabulararea constructiei fara act de proprietate asupra terenului emil_online emil_online am o cladire construita in 91 in gangul de trecere al unui bloc. a fost construita cu aprobarea locatarilor si a ICRAl-ului, specific ca atunci terenul de sub ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)