As avea nevoie de o solutie. Va expun speta ca atare: matusa mea detine un drept de abitatie pentru o camera intr-un apartament care apartinea fratelui dansei. Si matusa si fratele si-au vandut propriile apartamente si impreuna au cumparat acest apartament, doar pe numele fratelui, acesta instituiind drept de abitatie in favoarea surorii sale, aceasta neavand copii. Fratele are o fiica naturala stabilita in strainatate. La cateva luni de la vanzarea celor doua apartamente, fratele se recasatoreste cu fosta sotie, mama fiicei sale, mama aflata si ea in strainatate. Fratele cumpara noul apartament, dar nu reiese provenienta banilor, fiind deja casatorit de trei luni, specifica in act "casatorit cu ...", dar sotia nu semneaza actul nefiind in tara atunci. Dupa sapte ani de relatii pasnice, amiabile, fratele decedeaza. Fiica vine in tara si pretinde in mod dur renuntarea la abitatie din partea matusii. Introduce actiune pentru anularea actului de abitatie, datorita faptului ca pe actul de vanzare-cumparare, care include si instituirea dreptului de abitatie, nu apare semnatura mamei sale, decat a tatalui, recte - fratele matusii mele. Ce ma sfatuiti sa fac, va rog, ce trebuie sa demonstrez, ca timp de sapte ani relatiile au fost minunate, ceea ce inseamna ca au aprobat in mod tacit?
Si inca ceva, cele doua reclamante au venit in tara, au schimbat usa de la intrarea in apartament, iar matusa mea nu mai poate beneficia de dreptul sau de abitatie.
Va multumesc din suflet!
Aura Constantin
Cel mai recent răspuns:
referenta1 , utilizator
12:34, 22 Mai 2009