avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AJUTOR URGENT cu o clauza viagera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AJUTOR URGENT cu o clauza viagera

Buna Ziua ,

Am o matusa asupra careia s-a abatut o mare nenorocire . Astfel , în urmă cu câţiva ani , respectiv 4 ani, a trecut pe numele unei nepoate , ea şi soţul , actele de proprietate asupra casei în care locuieşte , cu clauză viageră asupra dreptului de habitaţie . Acum , soţul a batut-o şi a gonit-o de acasă . Ce poate face în acest moment ?? În afară de faptul că este o problemă de violenţă în familie .... de care evident că poliţiei nu-i pasă şi nu prea am gasit nici o organizaţie care să o ajute (se află în jud Tulcea) . Este căsătorită cu soţul de 30 de ani . Dacă cere anularea actului prin care i-a dat casa nepoatei prin nulitatea relativă ?? Nepoata zice că nu are cum să o ajute să o primească soţul înapoi ....Din cîte ştiu eu nepoate care are actele casei deţine o proprietate rezolubilă , deci are o condiţie rezolutorie asupra ei ....

Matuşa mea , în acest moment doarme pe la rude şi nici nu are decât un venit modic ....

Mulţumesc anticipat pentru un răspuns pertinent .
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:41, 5 Iulie 2008
De ce sa fie rezolubila? Ma indoiesc ca s-a prevazut vreo conditie de desfiintarea a vanzarii cu efect retroactiv daca se intampla ori nu se intampla cutare lucru.
Nepoata este proprietar iar cei doi soti sunt cotitulari ai unui drept de abitatie (dezmembramant al dreptului de proprietate).
Si din cate inteleg, nu nepoata este vinovata de nerespectarea dreptului de abitatie, ci cotitularul acestui drept, adica sotul matusii.
Matusa poate solicita reintrarea in spatiul a carui folosinta i-a fost rezervata printr-o actiune confesorie care are pentru titularul dreptului de abitatie acelasi rol pe care il are pentru proprietar actiunea in revendicare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2008
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula un contract de vanzare cumparare apartament? klatyy klatyy Contractul specifica \"cumparatorul intra in stapanirea de drept a apartamentului de astazi data autentificarii prezentului contract, iar in stapanire de fapt ... (vezi toată discuția)
Drepturi cumparatori gabitza_166 gabitza_166 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Am doua fiice carora le-am vandut apartamentul prin contract de vanzare-cumparare, inca de cand ... (vezi toată discuția)
Drept de abitatie, limite si obligatii in relatia cu proprietarul melikamy melikamy Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru urmatoarea problema: Matusa mea a decedat in luna mai 2020, iar prin testament mi-a transmis un drept de abitatie de ... (vezi toată discuția)