Sunt propietara unui apartament de doua camere , pe dormitor avand drept de abitatie matusa mea, As dori sa stiu daca ce este acest drept si daca poate fi ridicat, in ce fel?
Multumesc::">
beinteles ca nu, pentru ca dreptul pe o propietate in plus nu o deranjeaza! ii plac foarte mult banii!!!!!!!!!X-(
Apartamentul mi-a fost cumaparat de ea in schimbul jumatatii de casa mostenita de la mama mea, jumatate care ea si sotul (fratele mamei mele) au vrut-o neaparat ca sa intregeasca averea#-o sau in fine treaba lor. In momentul cand am fost sa legalizam contractul de vanzare-cumparare s-a vrut si ea trecuta acolo ca ii era tare teama ca a ei nepoata va fi pacalita de careva si va pierde apartamentul, notarul mie mi-a spus ca nu puteam vinde fara semnatura ei doar atat!!!!!!!! In fine atunci mi s-a parut destul de corect, problema aparand mai tarziu cand am vrut sa inchiriez: ca nu pot face nimic!!!! fara semnatura ei!!! M-am informat la un alt notar care mi-a spus ca sunt trei optiuni: ori renunta ea, ori moare ori prin instanta. Eu as vrea sa stiu mai multe detalii despre instanta ce si cum? Pentru ca , cu matusa prea mult dialog numai exista din mai multe motive.
Multumesc :">
Nu stiu cum ati fost de acord la asa ceva: adica dv. ati ramas trecuta pe casa aceea? Si atunci, de ce apare matusa pe casa dv.? Nu vi se pare nelalocul lui?
Oricum, nu cunost actele, dar daca ea are acest drept de abitatie, de unde izvoraste acest drept al ei? Unde exact e trecut, in contract?
Pentru ca daca dv. sunteti proprietar si ea are doar un drept de abitatie viager (e viager?), atunci puteti vinde, inchiria etc... fara nici un acord (si in functie de ce scrie in act). Doar ca atunci cand vindeti si cumparatorul va trebui sa respecte dreptul matusii de abitatie, ca si chiriasul...
Nu prrea poate un notar sa stie in ce conditii se poate ataca un act in instanta. Duceti-va la o consultatie juridica la un avocat si acesta, dupa studierea actelor, va poate spune si cam cate sanse aveti.
Mi-ar trebui foarte multe amanunte ca sa va spun ceva care sa va ajute.
Va multumesc foarte mult pentru rapsuns si pentru indrumare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire
Sorina99
Am facut mostenirea unui apartament. Matusa mea are dreptul la jumate,eu cu fratele jumate. Matusa gaseste scuze sa nu il vanda sa impartim banii. Initial a ... (vezi toată discuția)