De ce nu renunta matusa la abitatie? Nu se poate ipoteca imobiliar pentru este pus in pericol dreptul matusii!
Buna ziua
Am nevoie de un sfat: in urma cu 10 ani am cumparat de la matusa mea un apartament (4 camere) la care dansa si-a pastrat dreptul de abitatie viagera. Matusa nu locuieste in acel apartament, avand o garsoniera (in propietate) in acelasi imobil. In apartament locuiesc eu, eu achit toate taxele si obligatiile, eu am facut reparatii, inlocuiri si am renovat tot.
Problema mea este ca am fost la cateva banci solicitand un credit imobiliar si dorind sa garantez cu acest apartament. Toate bancile mi-au spus ca nu-mi pot accepta garantia deoarece in caz ca nu-mi pot achita ratele, ei nu ma pot executa silit deoarece matusa mea are abitatia viagera. Cu toate ca matusa mea s-a oferit sa dea declaratie notariala cum ca este de acord cu aceasta garantie, nu a vrut nimeni sa auda. In schimb matusa mea nu vrea sa nicicum renunte la abitatia viagera...
Ce as putea face? Un apartament detinut in baza unui contract cu clauza (abitatie, intretinere, etc.) nu poate fi executat silit?
~ final discuție ~