avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate opelino

Activitate opelino

Le-am trimis un mail sa imi dea toate documentele justificative ale acestei datorii cat si facturile aferente. Probabil pe ele se v-a vedea data scandenta a datoriei.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Imi puteti spune cumva si ce legi pot invoca?
Buna ziua!
Azi am vb cu ei ca sa vad despre ce este vorba.
Ei sustin ca acei bani trebuiesc platiti, iar datoria nu e stinsa, ca nu exista lege care sa spuna ca aceea datorie s-a prescris dupa 3-5 ani. Am incercat sa comunic cu ei in mod normal, dar ei tot sustin achitarea datoriei, lucru pe care sincer nu prea ma incanta sa-l fac. Acum intreb, chiar nu exista nici o lege care sa le interzica ca dupa 5 ani sa nu mai ceara datoriile? Este totusi vorba de o datorie veche de 9 ani, iar firma de recuperari a fost instiintata anul acesta in septembrie.
Buna ziua!
Zilele astea mi-a venit o instiintare de la o firma de recuperare ca am de plata un abonament telefonic facut acum 9 ani (in 2002) la Cosmorom doar cu BI-ul. Pe instiintare spun ca ei au primit sesizarea de la furnizor telefonie in septembrie 2011, iar data de plata a datoriei era noiembrie 2011, desi instintarea a venit zilele astea.
Vreau sa stiu este legal ca dupa 9 ani de zile sa vina si sa ceara banii pe un abonament telefonic facut acum 9 ani? Nu este nici o lege care sa ma ajute in acest sens? Puteau sa ceara banii in primii ani, nu dupa 9 ani, peste 2 zile se ac 10 ani de atunci.
Chiar nu exista nici un ajutor legal in aceasta privinta?
Buna ziua!

Am depus aceasta cerere, mi-a fost dat termen in instanta la care sa-mi "sustin" cererea de drept de conducere.
Trebuie avocat neaparat la acest termen? Sau pot sustine eu aceasta cerere?
Ce presupune aceasta sustinere a cererii? Imi poate da cineva ceva sfaturi?

Cu multumiri.
Buna ziua!

Sunt intr-un proces penal la o Instanta cu acuzarea "vatamare corporala din culpa", ca inculpat in urma unui accident auto.
As dori daca se poate sa imi spuneti cum sa formulez o cerere de preschimbare a unei dovezi fara drept de circulatie intr-una cu drept de circulatie pana la terminarea judecatii pe care s-o depun spre acceptare la Instanta. Am nevoie ca aceea persoana care vrea sa ma ajute sa stie cum sa motiveze aceasta cerere, cu articolele necesare din Lege. Sunt dispus sa platesc aceasta consultatie, daca la final cererea poate fi formulata pentru a o depune personal.
Stiu ca este la latitudinea judecatorului de a accepta sau a refuza o asemenea cerere.

Astept raspunsuri.
Multumesc!
R.gabi multumesc mult.
Exact ceva in genul asta cautam.
Inca o data, multumesc!
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Martorul l-am propus la ultima infatisare dar nu aveam adresa dansului. Acum le am si doream sa depun aceea cerere ca sa i se poata trimite legal citatie.
Simonette, multumesc frumos pt sfaturi, exact de asta il si chem ca martor in circumstantiere, ca sa ma descrie pe mine.
Oricum va veni cu mine la urmatoarea infatisare, dar doream ca totul sa fie legal, de aceea am si cerut acel model de cerere de depunere a datelor personale ale martorului in circumstantiere.
Buna ziua!

Am si eu nevoie de un exemplu de cerere pentru citarea unui martor circumstantial. Am cautat pe net dar nu am gasit asa ceva. Cererea este pentru un proces la o judecatorie, nu cred ca conteaza infractiunea pentru ca banuiesc ca modelul cererii este in principiu la fel, sau macar formularea.

Multumesc!