avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare abonament telefonic dupa 9 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare abonament telefonic dupa 9 ani

Buna ziua!
Zilele astea mi-a venit o instiintare de la o firma de recuperare ca am de plata un abonament telefonic facut acum 9 ani (in 2002) la Cosmorom doar cu BI-ul. Pe instiintare spun ca ei au primit sesizarea de la furnizor telefonie in septembrie 2011, iar data de plata a datoriei era noiembrie 2011, desi instintarea a venit zilele astea.
Vreau sa stiu este legal ca dupa 9 ani de zile sa vina si sa ceara banii pe un abonament telefonic facut acum 9 ani? Nu este nici o lege care sa ma ajute in acest sens? Puteau sa ceara banii in primii ani, nu dupa 9 ani, peste 2 zile se ac 10 ani de atunci.
Chiar nu exista nici un ajutor legal in aceasta privinta?
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: opelino , utilizator 15:30, 30 Decembrie 2011
Se simt datori sa incerce, dvs daca vreti sa platiti, platiti , daca nu, nu. Dreptul lor de a va obliga sa platiti, e prescris demult.
Nu-i luati in seama, nu comunicati cu ei.
Buna ziua!
Azi am vb cu ei ca sa vad despre ce este vorba.
Ei sustin ca acei bani trebuiesc platiti, iar datoria nu e stinsa, ca nu exista lege care sa spuna ca aceea datorie s-a prescris dupa 3-5 ani. Am incercat sa comunic cu ei in mod normal, dar ei tot sustin achitarea datoriei, lucru pe care sincer nu prea ma incanta sa-l fac. Acum intreb, chiar nu exista nici o lege care sa le interzica ca dupa 5 ani sa nu mai ceara datoriile? Este totusi vorba de o datorie veche de 9 ani, iar firma de recuperari a fost instiintata anul acesta in septembrie.
termenul de prescriptie e de 3 ani de la data scadentei facturii. Asta nu inseamna ca nu mai aveti acea datorie, ci ca nu mai sunteti si nu puteti fi obligat s-o platiti.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Imi puteti spune cumva si ce legi pot invoca?
pt ca e vb de un contract vechi, decretul 167/1958

Alte discuții în legătură

Prescriere factura telefon restanta adrian_donciu adrian_donciu Buna ziua , Am si eu nevoie de un sfat avizat. Expunere problema : In anu 2003 am avut o factura neplatita la unul din operatorii de telefonie ... (vezi toată discuția)
Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit 13cents 13cents Salut, As vrea sa stiu daca un debit,se prescrie dupa o perioada de 3 ani.Acum cateva zile am fost informat cum ca as figura cu o datorie ... (vezi toată discuția)