avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit

Salut,

As vrea sa stiu daca un debit,se prescrie dupa o perioada de 3 ani.Acum cateva zile am fost informat cum ca as figura cu o datorie catre"Connex",pentru o factura din 08.11.2001,in valoare de 506.82.In momentul de fata aceasta datorie a fost cedata catre Eos,si as avea o suma de achitat,in valoare de 1549.35(aceste date le am aflat apeland un nr.de tel,care apartine societatii Eos).In acest timp,nu am primt nici un fel de instiintare nici din partea Connex ului sau a societatii Eos.Va rog mult sa ma ajjutati cu un raspuns la aceasta solicitare(cu un eventual paragraf al unei legi care precizeaza acest lucur/Monitorul Oficial,etc).
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 16:13, 1 Iulie 2009
Prescriptia este de 3 ani, iar in materie de asigurari de 2 ani, vezi D167/1958. Dar nu a intervenit pana acum nicio intrerupere, ca sa curga un nou termen?
Am si eu o problema tot in legatura cu un abonament de telefon. Cu 5 ani in urma mi-a s-a furat un telefon cu abonament> respectivii hotii au vb dupa acel telefon. Cand a venit factura nu am mai platito. Peste acteva luni a vinit din dou 400 de ron apio 600 si porma 800 din acre am achitat 200.In ultimul timp au venit mai multe notificari de plata. A spus ca ne da in judecata daca nu am platit. Ce este de facut in acest caz? Ne da in judecata pt o suma de 600 de ron? astept raspuns !! Multumesc anticipat
In momentul furtului trebuia anuntat furnizorul de telefonie mobila pentru blocarea cartelei. Daca nu ati facut, nici nu ati anulat abonamentul, puteti fi obligat la plata. Mai ales ca v-ati asumta debitul de vreme ce ati achitat o parte din el.
Dupa ce mi-am dat seama k mi-a fost furat telefonul, am anuntat firnizorul sa ne blocheze abonamentul, ni l-ablocat si ne-a cerut sa achitam o suma de banii sa ne dea alt abonament si nu am mai vrut. Dar pote aceasta companie te telefonie sa ma dea in judecata?. Si daca ma da ce ste de facut? astept raspuns. Multumesc Anticipat Dpmnule Avocat Paven
Daca asa stau lucrurile, cred ca mai intai ar trebui incercat sa solutionati pe cale amiabila situatia, adica sa le faceti o scrisoare in care sa aratati ca de vreme ce furtul a fost anuntat si s-a solicitat blocarea cartelei aferenta acelui abonament, nu mai era normal sa se factureze in continuare. Doar daca sumele nu provin dintr-o factura anterioara neachitata.... Sau sa mergeti personal la ei, pentru a vedea cum stau lucrurile...De dat in judecata va pot da, dar problema e ca termenul de prescriptie pentru orice fel de datorie pretinsa este de 3 ani. Deci daca sumele sunt mai vechi de trei ani, nu mai pot sa le pretinda acum ( eventual in parte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui sa fac? radu2008a radu2008a Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari ... (vezi toată discuția)
In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea unei firme de recuperari creante Parasca Parasca In anul 2007,luna februarie am incercat sa renunt la abonamentul telefonic de la Romtelecom cerand acest lucru telefonic .Bineinteles nu s-a intamplat acest ... (vezi toată discuția)