avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate julie26

Activitate julie26

Multumesc, asa stiam si eu:sorry:
Pai c.i.m inceteaza cand angajata intra in concediu 2 ani pt cresterea copilului? Sau doar se suspenda? Asta nu am inteles-o.
M-au platit pe card, au transferat o suma lunara egala cu 850 ron din momentul nasterii copilului meu, timp de un an. Am convenit la mica intelegere, deci fara vreun act scris, sa imi dea ei acesti bani suma fixa + comisioanele mele din vanzari caci lucram la vanzari, ca dupa un an sa ma reintorc la ei. oricum ma intorceam dar dupa 2 ani, insa fiind un angajat pretios cica mi-au facut aceasta "favoare" un an , doar sa ma intorc mai repede. In acest timp nu am luat indemnizatia de la stat caci nu m-au lasat, mi-au zis ca daca depun actele pt indemnizatie ei nu ma mai platesc cu nimic si am preferat sa iau banii si comisioanele de la ei caci erau mai multi bani decat ce luam de la stat si in plus muncisem pentru acele comisioane.
Sper ca am fost coerenta, mie situatia oricum mi se pare bizara, poate au luat ei banii de la stat in locul meu si comisioanele alea oricum mi s-ar fi cuvenit din moment ce intram in concediu 2 ani ??

freeelis a scris:

Din cate ati postat dvs , c.i.m. a incetat ... ... Incetarea c.i.m. in baza art.79 alin.7 sau alin.8 C.mun. are acelasi efect , si anume dvs nu mai sunteti angajata acelei societati si , prin urmare, aveti posibilitatea sa va angajati unde doriti.

Citez "Problema ascunsa e ca ei m-au platit la negru un an cu conditia sa revin dupa un an nu dupa doi ani ". Nu inteleg ceea ce vreti sa spuneti cu acest lucru. :(
Daca as sta in preaviz ar trebui sa ma plateasca si nu cred ca si-ar dori acest lucru:"> Dar vroiam sa stiu exact, ori e nevoie de reangajare ori nu. Caci mi-e teama sa nu semnez cine stie ce chichita aiurea pe care sa nu o inteleg.#-o
Problema ascunsa e ca ei m-au platit la negru un an cu conditia ( intelegere verbala ) sa revin dupa un an nu dupa doi ani. Acum eu imi iau talpasita si ei raman cu buza umflata. Nu e frumos, insa e criza, trebuie sa ne salvam pielea si noi angajatii. Incepusera sa dea penalizari de nerealizare target la salarii si eu am rate la banca, nu mi-am permis sa risc intorcandu-ma la ei:((
Mihail a scris:

Va puteti da demisia ( care nu trebuie motivata ) insa, aveti obligativitatea de a acorda angajatorului dumneavoastra un preaviz de 15 zile. In cazul in care angajatorul actual renunta la perioada de preaviz, puteti sa va angajati in ziua urmatoare la celalalt angajator.
Pe de alta parte, nimeni nu va opreste sa aveti doua locuri de munca in acelasi timp.
Cartea de munca o ridicati dumneavoastra de vechiul angajator si o depuneti la noul loc de munca.
Multumesc mult

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire va rog. Ma aflu in concediu de 2 ani de crestere a copilului conform Cartii de Munca. Deci cartea de munca e in suspendare sau asa ceva. Am semnat cu angajatorul un act in acest sens in 01.10.2008
Acum doresc sa ma angajez la alta firma. Cum procedez cu cartea de munca si cu angajatorul anterior? Semnez reangajare si demisionez in aceeasi zi? Cu ce articol sa fie demisia sa nu am probleme? Apoi cartea de munca mi-o iau eu sau se trimite de la firma la firma? Mentionez ca nu vreau sa stie fostul angajator unde ma angajez eu.
Multumesc mult.
Multumesc frumos
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum se poate recupera un act de proprietate al unui apartament al carui proprietar nu e in tara, dar actul in original e tinut abuziv de catre cei care locuiesc in apt sau mai sus mentionat din Bucuresti. Proprietarul a mers pe incredere , i-a lasat sa stea cativa ani fara bani, si acum acestia ii cer 20.000 dolari sa ii returneze actele. Ei nu au niciun act de inchiriere sau de proprietate pe numele lor, singura lor problema e ca nu au unde se muta , iar proprietarul vrea sa vanda si astfel ar ramane pe drumuri. Proprietarul vrea sa ma delege pe mine sa ma ocup de aceasta problema, sa ii recuperez actul apt, dar ce am de facut? Mentionez ca nu stie la ce notar s-a facut succesiunea prin care a devenit proprietar dupa moartea ambilor sai parinti, deci nu pot scoate copii dupa acte. Cum sa procedez ?
va multumesc, am pastrat toate probele, inregistrare video si conversatii pe messenger. sper sa nu am nevoie sa le folosesc, mai am speranta ca rugandu-ma il voi schimba, as vrea sa redevina cel ce a fost, poate e doar o ratacire ceea ce arata el de un an incoacel. Numai bine va doresc !!
Va multumesc pentru sfaturi, m-am mai linistit. Cea mai buna prietena a mea e avocat insa nu am vrut sa ii spun care e situatia noastra. Sa va dea Dzeu ce va doriti fiindca ati raspuns si ati fost dispusi sa ajutati fara sa cereti nimic in schimb. Numai bine tuturor
Buna ziua,
Suntem casatoriti de un an, fetita noastra are 10 luni astazi implinite. Eu am un salariu de 1000 ron dar momentan sunt inca in concediu pt cresterea copilului. Fiindca de cand ne-am casatorit am fost in concediul acesta, eu am contribuit cu resursele mele limitate la cheltuielile pe mancare. Sotul vrea sa dovedeasca faptul k el aduce toti banii in casa, ca eu nu am domiciliu ( asa si este, mama si tata nu au proprietati, am doar o matusa cu casa ). Am dovezi scrise ( discutie pe messenger ) cand ma injura si ma facea in toate felurile, discutia e edificatoare pentru chinul trait de mine zi de zi, e doar o mica parte din tortura psihica la care sunt supusa de acest om care vrea doar custodia, si ar vrea ca eu sa dispar ca si cum nu as fi existat. Inainte cu o luna sa concepem copilul el a fost internat la spitalul de boli nervoase pt ca avea niste depresii si crize de insomnie. Au vrut sa il interneze pe o perioada indelungata deoarece prezenta simptome grave insa mama lui nu a semnat pentru a-l tine internat. Eu cred ca boala sa ,daca exista atunci, s-a agravat si mi-e teama pentru viata mea. Am sanse sa castig la proces custodia daca am salariul asa mic si nu am proprietate pe numele meu?:(( Va rg mult sa ma ajutati cu un sfat, sunt amenintata in fiecare zi ca voi fi data afara, in afara de asta, alocatia copilului e pe numele sotului si eu traiesc doar din 850 ron pe luna fiindca el nu imi da bani si nu pot merge la munca fiindca nu am cu cine lasa copilul. Multumesc