avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retinere abuziva a contractului casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retinere abuziva a contractului casei

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum se poate recupera un act de proprietate al unui apartament al carui proprietar nu e in tara, dar actul in original e tinut abuziv de catre cei care locuiesc in apt sau mai sus mentionat din Bucuresti. Proprietarul a mers pe incredere , i-a lasat sa stea cativa ani fara bani, si acum acestia ii cer 20.000 dolari sa ii returneze actele. Ei nu au niciun act de inchiriere sau de proprietate pe numele lor, singura lor problema e ca nu au unde se muta , iar proprietarul vrea sa vanda si astfel ar ramane pe drumuri. Proprietarul vrea sa ma delege pe mine sa ma ocup de aceasta problema, sa ii recuperez actul apt, dar ce am de facut? Mentionez ca nu stie la ce notar s-a facut succesiunea prin care a devenit proprietar dupa moartea ambilor sai parinti, deci nu pot scoate copii dupa acte. Cum sa procedez ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
julie26, utilizator
Cel mai recent răspuns: julie26 , utilizator 18:16, 12 August 2009
daca imobilul este intabulat, puteti obtine actele de la oficiul de carte funciara.
daca nu, trebuie sa va adresati camerei notarilor publici pentru a afla la ce notar s-a dezbatut succesiunea prin care proprietarul a dobandit proprietatea asupra imobilului.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii, renuntarea la succesiune si recuperarea datoriei se pot face in acelasi act notarial? Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla informatii in legatura cu imobilele unei persoane care a decedat? Luca90 Luca90 Buna ziua, vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o informatie. In urma cu 3 ani a decedat unul dintre parinti, si a ramas fiul lor major precum si ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament TAVY24 TAVY24 Va salut! Marți trebuie sa fac un act de vânzare-cumpărare pentru un apartament pe care îl achiziționez printr un credit ipotecar! Acum proprietara apt a ... (vezi toată discuția)