avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Activitate rflec

Activitate rflec

Răspuns la discuția imputernicirea e un act notarial?
acel apartament de care vorbesc al carei proprietar(o femeie) a decedat (care are cel putin un fiu si o fiica ca mostenitori), iar vecina prietena ii face fiicei serviciul de plata a intretinerii si tine cheile apart si cauta client sa-l cumpere, i-a cerut fiicei la 2 sapt dupa adunarea generala un inscris de mina care o imputerniceste sa ia decizii referitoare la reabilitarea blocului-hirtie datata anterior adunarii generale; fara stampile colorate notariale, fara nimic
deci e legala hirtia sau nu?
nu ar fi necesar sa se aduca o copie doveditoare care sunt mostenitorii si deci proprietarii de drept ai apartamentului, si abia in consens acestia sa poata da imputerniciri notariale mai departe?

am citit cu atentie raspunsurile dvs.; sunt dezarmat un pic in fata termenilor juridici; asa ca inca sunt tare derutat

pe net am gasit urm document:

imputernicire_notariala_administrare_imobil_www.model_de.ro.doc
nu ar fi necesar sa cer un astfel de act?

"
IMPUTERNICIRE

Subsemnatul ..................................................................... cetatean ............................................, nascut la data de ..................................., in localitatea ........................................, de sex .................., casatorit/necasatorit, domiciliat in .........................................., str. ....................................................... nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ....................................., posesor al .............................., seria ............... nr. ........................... eliberat de .................................. la data de .................................................., cod numeric personal ......................................................, imputernicesc prin prezenta pe ................................................................ cetatean ............................, nascut la data de ....................................., in localitatea ....................................., de sex ..................., casatorit/necasatorit, domiciliat in ............................................, str. .................................................... nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ...................................., posesor al .............................., seria ............... nr. ........................... eliberat de ................................. la data de ..........................................., cod numeric personal ............................................................, ca, in numele meu si pentru mine, sa efectueze orice act sau fapt juridic, pentru o buna administrare si conservare a dreptului meu de proprietate asupra apartamentului nr. ............... situat in localitatea ..................................., str. ................................ nr. ........., bloc ............., scara ............., etaj ..........., sector/judet ............................., dobandit in baza contractului de vanzare-cumparare nr. .................. din ........................., incheiat cu ............................... .
In acest scop, mandatarul meu va face, oriunde va fi necesar, dovada proprietatii mele asupra apartamentului, ma va reprezenta in fata oricaror persoane fizice si juridice, precum si in fata autoritatilor administratiei publice si a instantelor judecatoresti, in vederea sustinerii si apararii drepturilor si intereselor mele, in legatura cu indeplinirea tuturor actelor de administrare si conservare a apartamentului mentionat; va plati orice suma de bani pe care o datorez institutiilor statului si altor persoane fizice si juridice, atat ca impozite si taxe, precum si cu orice alt titlu sau, dupa caz, va putea sa incaseze orice suma de bani, cu orice titlu, care mi s-ar cuveni, de la orice persoane fizice sau juridice, in calitatea mea de proprietar. Mandatarul meu se va ocupa de intretinerea apartamentului, putand lua, dupa libera sa apreciere, orice masuri pentru administrarea si conservarea acestuia, ca un bun proprietar.
Mandatarul meu este imputernicit, totodata, sa inchirieze apartamentul unor persoane fizice sau juridice, la libera sa apreciere, va stabili, in toate conditiile cele mai avantajoase mie, toate clauzele contractului de inchiriere, inclusiv chiria. Va incasa, pentru mine si in numele meu, chiriile, dand chitante descarcatoare de primirea lor, va urmari si asigura respectarea contractelor incheiate, va putea introduce orice actiune civila pentru plata chiriei sau pentru evacuarea chiriasilor ce nu si-au indeplinit aceasta obligatie.
In indeplinirea prezentului mandat, mandatarul meu va semna in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.
Redactata si editata/dactilografiata in ............. exemplare, la ................., astazi, data autentificarii.
S-au eliberat partilor ...................... exemplare.

MANDANT

"
Răspuns la discuția imputernicirea e un act notarial?
deci Imputetnicirea nu este un act notarial cu stampila si semnatura unei autoritati publice?

Imputernicirea arata ca o cerere oarecare semnata de petent?

cu un astfel de inscris banal (Imputernicirea), fara stampile , fara numere de inregistrare, pe care de exemplu - azi pot sa-l scriu si sa-l datez chiar si anterior eu pot obtine reprezentari legale intr-o asociatie de proprietari cu statut juridic, sau chiar in justitie idiferent de problema? Cu un astfel de inscris nelegalizat in fata autoritatilor statului eu pot imputernici pe cineva sa ma reprezinte in decizii de importanta capitala? cu un astfel de inscris de mina simplu pot mandata pe cineva? (de ex sa ma reprezinte in justitie, sa-mi vinda casa, sa-mi scoata rinichiul, sa voteze? Un astfel de inscris de mina unde i se termina valabilitatea si puterea? - una e o reprezentare cu un astfel de inscris in asoc de propr in care se voteaza schimbarea unor tevi sparte (sume mici=activ gospodaresti curente) si una este scoaterea de la oameni a 2000 euro/apartament si includerea blocului in reab termica pe baza unor astfel de inscrisuri manuale...

va mai rog detaliati-mi ce inseamna "inscris sub semnatura privata"

multumesc
var rog frumos un raspuns: am avut o adunare generala in bloc in care unii proprietari au dorit sa semneze de prezenta si sa voteze in locul unor proprietari absenti un fapt legat de multi bani precum reabilitarea termica; nu au prezentat la acel moment nici un act; intre timp au primit de la proprietarii apartamentelor o declaratie scrisa de mina si semnata doar de proprietarul apartamentului (nu are nici o stampila juridica, sau notariala) - arata asa cam ca o cerere oarecare scrisa de mina de cineva, pe care ei o considera "imputernicire";

va intreb daca este aceasta hirtie fara nici un insemn sau stampila sau validare oficiala este o "imputernicire" si ne poate hartui ca nu i-am dat voie sa semneze in numele acelui proprietar absent pt o problema de asemenea anvergura cara implica o suma de circa 1800 euro/apartament?

cum arata o imputernicire cf. legii de mai jos si ce sa-i raspund persoanei care ma hartuieste?

in legea 230/2007 art 25, gasim: d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;


multumesc mult
multumesc gamezcdr
doresc din suflet sa fie asa cum spuneti dvs si sa nu ajung la un examen de extrema forta in casa mea
incercati sa intelegeti totusi logica altora referitor la anumite tipuri de innoiri; fiecare are motivele lui de acceptare sau refuz (dureaza sa le expun pe ale mele) si atita timp cit nu incalca legea, omul trebuie respectat.
de exemplu: un motiv: ce ma priveste valoarea crescuta cu oricit a apart meu atit timp cit nu va fi vindut niciodata de mine; unde as locui altfel? iar acest timp este de cel putin 40 ani de azi inaine (evident nu stim cite zile ne-a dat Dumnezeu, dar nimeni nu isi face planuri de viata doar pina miine)
iar anveloparea si termopanele vecinilor nu vor tine inca 40 ani; tocaria de lemn va tine cu siguranta
cu respect
dar nu ati raspuns la intrebare...(!!!!)(de ce oare?)
poate nu va pricepeti la acest domeniu, sau nu aveti voie sa dati raspunsul corect la aceasta simpla intrebare pe acest sit, in acest loc
intrebarea mea a fost onesta si cinstita
mi-am dorit un raspuns la fel de onest si la subiect
credeam ca il pot obtine aici
se pare ca nu e voie sa se spuna adevaruri .... nici aici.

eu nu am incalcat nici o lege a tarii
cum de se poate sa fiu abuzat de o ordonanta care este sub Constitutie?
sau ordonantele sunt deasupra Constitutiei?
ce, traim in jungla?

multumesc de raspuns totusi

repet: ce se va intimpla in momentul in care nu voi da acces pe proprietate pt schimbarea tocariei geamurilor? muncitorii vor sparge usa cu forta? sau de pe schele vor incepe sa-mi sparga cu ciocanele vechile sticle ale festrelor ca sa ajunga la tocarie? Violarea de domiciliu se pedepseste cu inchisoare conf codului penal. Sau nici codul penal nu e valabil? Si am dreptul in acel moment sa ma declar in autoapararea proprietatii cu propriile forte fizice, nu?
Chiar nu pot crede ca se va ajunge atit de departe ...
Chiar inca sunt naiv si sper ca aici voi avea parte de un raspuns profesional, documentat pe lege.

din cite inteleg din spusele dvs. Constitutia Romaniei nu mai este valabila deloc daca nu este baza intregii legislatii a tarii si o ordonanta (18/2009) poate calca Constitutia in picioare si dreptul de proprietate privata si cele ce decurg din acesta?
nu prea cred
evident ca trebuie ca si problema aceasta pe care o au mii de romani este legiferata, dar nu inteleg de ce se refuza raspuns la ea

aceste brosuri le-am citi de n ori
in ele nu scrie decit laude referitoare la reabilitare cum face orice oficial (precum il laudam cu forta pe presedintele de dinainte de 90)
=D>=D>=D>
cu respect, va rog nu mai aduceti laude supreme ale anveloparii si termopanarii; nu asta este subiectul deschis de mine; daca nici un co-forumist nu cunoaste raspunsul, sau nu are voie sa spuna aici vreun raspuns real, mai bine lasam topicul asa cum este si ne oprim

buna ziua
va intreb, va rog cum este posibil - avand in vedere ca ferestrele (din lemnarie impecabila, nedegradata deloc) (nemodificate, neschimbate de la darea in folosinta a blocului, deci se incadreaza in uniformitatea fatadei blocului), apartamentului meu in bloc fiind si ele proprietate privata si nu comuna - intrarea in procesul de reabilitare termica a blocului prin hotarirea unei oarecare majoritati a proprietarilor - primaria sa ma oblige la schimbarea acestora cu material din plastic si sticla termopan.
Conform Legii asociatiei de proprietari, hotaririle asociatiei se pot lua doar pentru proprietatile comune ale blocului (respectiv ale condominiului)
Cine autorizeaza intrarea cu forta pe proprietatea mea privata ? Nu este contrar constitutiei? Primaria actioneaza nelegal in acest caz. Care este metoda prin care primaria va face acest presing asupra proprietarilor? Situatie total ilegala. Deci primaria actioneaza impotriva constitutiei Romaniei!
Ce se va intimpa in momentul in care nu voi permite accesul pe proprietatea mea privata? Care ar fi desfasurarea evenimentelor in acest caz?
Care este procedura pe care sa o urmez avind in vedere ca doresc pastrarea apartamentului -proprietate privata-in starea impecabila in care este, si sa nu schimb ferestrele actuale cu altele mult mai proaste din plastic.
Multumesc
vom vedea; in fine; aveti opinii f diferite de ale mele; astept in continuare de la dvs pareri competente;
multumesc de raspuns;
multumesc ; citesc legea 230/2007