In aproprierea casi mele se afla o proprietate privata- un teren- neintretinuta pe care vecinii arunca gunoaie, isi tin animalele si nimeni nu ingrijeste. Este un focar de infectie continuu,
va rog sa-mi spuneti cui ma pot adresa pentru rezolvarea acestei situatii?
In urma bunicii mele decedate in urma cu 4 ani si jumatate nu s-a facut taxa mostenirii din diverse motive. As vrea sa stiu daca bunicul meu imi poate face testament pe partea care i-ar reveni in urma efectuarii acesteia?
am toate actele din care reiese ca bunica a platit impozit pe acest teren- 958m patrati din care numai 580m sunt in curtea mea- diferenta reprezinta suprafata pe care bunica a donat-o si se afla in prelungirea cimitirului dezafactat, in spatele casi mele
Buna!
o sa va prezint pe scurt cazul meu:
Casa mea se afla pe un teren invecinat cu un cimitir dezafectat de 6o-70 de ani. dupa ce acesta a fost desfiintat- din cauza alunecarilor de teren- toti oamenii si-au dezgropat mortii stramutandu-i in alte locuri. In spatele casei mele se afla o alta bucata de pamant care a fost donata in 1938 de strabunica mea parohiei la rugamintile preotului de atunci, fara nici un act scris. Cele 2 bucati de teren formeaza langa casa mea un spatiu viran. De mai multi ani de zile eu ingrijesc acest pamant desi nu este imprejmuit. Nici un reprezentat al bisericii nu a venit niciodata sa-l curete sau sa revendice iarba, fructe sau lemene de pe acest spatiu.
In aceasta primavara am taiat de pe terenul din spatele casei - deci de pe cel dat drin donatie verbala de stra bunica mea parohiei- 2 pruni uscati pentru a face curat. La telefonul unui vecin "binevoitor" a sosit fata preotului cu mari revendicari asupra pamantului. Astfel s-a deschid un dosar de urmarire penala iar dupa ce am fost chemat sa dau declaratii ieri am primit o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativdin invocandu-se art.208 al.1 CP/ art10 lit bdin CPP,/ art,249din CPP/art 11pct.1, lit b rap la art. 10 litb1CPP. art91 din cp.
am cateva intrebari si nelamuriri:
1. Fata perotului are calitate procesuala?..pot invoca acest fapt la contestarea deciziei?
2. cum pot rezolva in alt fel mizeria pe care o intretine biserica pe terenul din vecinatatea proprietatii mele?
3. cum pot sa beneficiez de drepturile mele asupra acestui pamant fara a fi chemat in instanta pentru orice actiune intreprinsa pe suprafata acestuia?
4. amenda administrativa are vreun efect asupra cazierului?
5. Preotul ma ameninta cu reinfiintarea cimitirului pe acest teren- care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac dk eu si vecinii mei suntem impotriva acestui lucru?
va multumesc!