avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate vgabi

Activitate vgabi

In aproprierea casi mele se afla o proprietate privata- un teren- neintretinuta pe care vecinii arunca gunoaie, isi tin animalele si nimeni nu ingrijeste. Este un focar de infectie continuu,
va rog sa-mi spuneti cui ma pot adresa pentru rezolvarea acestei situatii?
In urma bunicii mele decedate in urma cu 4 ani si jumatate nu s-a facut taxa mostenirii din diverse motive. As vrea sa stiu daca bunicul meu imi poate face testament pe partea care i-ar reveni in urma efectuarii acesteia?
in cazul in care voi face contestatie, care vor fi pasii urmatori?
si inca un amanunt am nr. rol la primarie pe 958m patrati
am toate actele din care reiese ca bunica a platit impozit pe acest teren- 958m patrati din care numai 580m sunt in curtea mea- diferenta reprezinta suprafata pe care bunica a donat-o si se afla in prelungirea cimitirului dezafactat, in spatele casi mele
Buna!
o sa va prezint pe scurt cazul meu:
Casa mea se afla pe un teren invecinat cu un cimitir dezafectat de 6o-70 de ani. dupa ce acesta a fost desfiintat- din cauza alunecarilor de teren- toti oamenii si-au dezgropat mortii stramutandu-i in alte locuri. In spatele casei mele se afla o alta bucata de pamant care a fost donata in 1938 de strabunica mea parohiei la rugamintile preotului de atunci, fara nici un act scris. Cele 2 bucati de teren formeaza langa casa mea un spatiu viran. De mai multi ani de zile eu ingrijesc acest pamant desi nu este imprejmuit. Nici un reprezentat al bisericii nu a venit niciodata sa-l curete sau sa revendice iarba, fructe sau lemene de pe acest spatiu.
In aceasta primavara am taiat de pe terenul din spatele casei - deci de pe cel dat drin donatie verbala de stra bunica mea parohiei- 2 pruni uscati pentru a face curat. La telefonul unui vecin "binevoitor" a sosit fata preotului cu mari revendicari asupra pamantului. Astfel s-a deschid un dosar de urmarire penala iar dupa ce am fost chemat sa dau declaratii ieri am primit o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativdin invocandu-se art.208 al.1 CP/ art10 lit bdin CPP,/ art,249din CPP/art 11pct.1, lit b rap la art. 10 litb1CPP. art91 din cp.
am cateva intrebari si nelamuriri:
1. Fata perotului are calitate procesuala?..pot invoca acest fapt la contestarea deciziei?
2. cum pot rezolva in alt fel mizeria pe care o intretine biserica pe terenul din vecinatatea proprietatii mele?
3. cum pot sa beneficiez de drepturile mele asupra acestui pamant fara a fi chemat in instanta pentru orice actiune intreprinsa pe suprafata acestuia?
4. amenda administrativa are vreun efect asupra cazierului?
5. Preotul ma ameninta cu reinfiintarea cimitirului pe acest teren- care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac dk eu si vecinii mei suntem impotriva acestui lucru?
va multumesc!