Intrebare: anterior intrarii in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani, sunt obligata sa efectuez toate cele 126 de concediu pre-post natal? Am nascut pe 28 ianuarie 2010, pana in prezent am efectuat 59 de zile (26 ianuarie 2010 - 15 martie 2010) din cele 126 si intentionez sa intru in cel de crestere a copilului pana la doi ani incepand cu 01 aprilie 2010.
Imi interzice vreo lege acest lucru?
Care sunt actele normative care reglementeaza acest tip de concediu / indemnizatie in afara de L 19/2001?
Va multumesc anticipat.
?Venitul realizat din inchirierea unei locuinte si impozitat intra la calcularea celor 85% din venitul realizat in ultimele 6 sau 12 luni? Sunt angajata la o institutie de stat si in plus realizez, din aprilie 2009, venituri din cedarea dreptului de folosinta in suma de 180 euro lunar achitabili in lei la cursul BNR (aprox 750 lei lunar). Contractul de inchiriere este inregistrat la finante din 13 aprilie 2009 si platesc impozit pe venit trimestrial in suma de aprox 256 lei. La momentul calcularii, in special, a indemnizatiei de crestere a copilului va intra si aceasta suma sau doar salarul obtinut de la institutia de stat? Concediul prenatal post natal se va inregistra intre 27 ianuarie 2010 si 01 iunie 2010, copilul se va naste in 28 ianuarie 2010, iar concediul de crestere a copilului incepe din 02 iunie 2010 pana la implinirea celor doi ani de la nastere (in cazul in care nu ma intorc mai repede la serviciu).
In plus, ce formalitati trebuie indeplinite pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului?
Va multumesc anticipat pentru sprijin si indrumare
Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare judecatoreasca (Decizia de divort) Serviciul de Contabilitate al firmei unde lucrez imi calculeaza si retine automat din salariu acest procent si il vireaza intr-un cont bancar inregistrat pe numele fiicei mele - majora-studenta.Peste cateva zile urmeaza sa se nasca a doua fiica, din a doua casatorie. In context as avea cateva intrebari:
-unde trebuie sa ma adresez pentru recalcularea si stabilirea procentului ce i se cuvine fiicei din prima casatorie in urma nasterii celei de-a doua fiice
-care sunt formalitatile ce trebuie indeplinite
- ?primesc mai multi bani la salariu sau se vireaza diferenta catre mama sau cea de a doua fiica (in conditiile in care sunt casatorit cu mama celei de-a doua fiice locuim impreuna si relatiile de familie sunt normale, fericite)?
Va multumesc anticipat.
Buna seara! As dori sa trec la subiect si anume: bunica mea impreuna cu sora sa detin o suprafata de teren 50% + 50%. Ambele s-au decis ca vor sa vanda terenul detinut cf titlului de proprietate. Ambele au decis sa imi faca procura pt a le reprezanta in tranyactie cu drepturi depline. Terenul nu este intabulat, titlul de proprietate este pe numele unui defunct din familie, fara copii, dar care le-a transmis lor terenul prin donatie in 1996. Pot incheia un contract de vanzare - cumparare cu cumparatorul?Multumesc anticipat