Buna ziua,
Doresc sa aflu daca o persoana care este trimisa in concediu fara plata timp de 6 luni de zile, are posibilitatea de a se angaja in acest timp in alta parte( strainatate) cu contract pe o perioada determinata respectiv 6 luni.
In momentul in care concediul fara plata se termina, persoana revine la vechiul loc de munca.
Este posibil din punct de vedere legal asa ceva?
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema.
Parintii mei locuiesc de 27 de ani in casa bunicului meu si au domiciliu la aceasta adresa tot de atatia ani...tatal meu chiar de mai mult timp fiind nascut acolo. Nu au acte pe casa ci sunt trecuti doar in contractul de spatiu ( sunt luati in spatiu) pe o perioanda nedeterminata.Mentionez ca parintii mei au contracte pentru utilitatile publice facute pe numele lor la aceasta adresa. In urma cu 1 an bunicul meu a vandut casa fara ca tatal meu sa stie ( tatal meu neavand nici un drept asupra casei si terenului) problema este ca acum bunicul meu care inca locuieste la respectiva adresa ii ameninta ca ii da afara, avand influenta asupra noului proprietar.
Vreau sa stiu daca noul proprietar poate sa ii dea afara asa de pe o zi pe alta in conditiile in care nu au efectiv unde sa se duca.
Astept raspuns cu mare interes.
Va multumesc!
Tatal meu este fiul bunicii mele dintr-o alta relatie....nu a fost recunoscut niciodata de catre tatal sau biologic....atunci cand bunicul meu(cel despre care discutam) s-a casatorit cu bunica mea la recunoscut pe tatal meu ca fiind copilul lui si i-a dat numele lui.
Tin sa precizez ca terenul si casa erau deja in proprietatea bunicului meu cand acesta s-a casatorit cu mama tatalui meu( deci a fost un bun propriu nu dobandit). bunica mea este decedata de 7 ani si succesiunea nu a fost facuta....oricum aceasta nu era trecuta in acte ca proprietara a terenului si a casei ci doar bunicul meu pentru ca era mostenirea lui....vreau sa stiu daca dupa moartea bunicului meu actul poate fi atacat tinand cont de faptul ca bunicul meu nu mai are alti mostenitori in afara de tatal meu....cred ca sub acest contract de vanzare cumparare se ascunde defapt o donatie, dar nu stiu cum voi demenstra asta....vreau sa ma agat de orice sansa pentru a nu pierde in favoarea unui starin munca de-o viata a tatalui meu, pentru ca practic tot ce are si tot ce a facut pana acum se afla acolo si nimeni nu s-a asteptata la un asemena deznodamant.
BUNA ZIUA,
Am o problema referitore la contractul de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager si cu caluza de intretinere.
Bunicul meu a facut un astfel de contract cu baiatul celei de-a 2 sotii a lui, bunicul pastrandu-si dreptul de uzufruct viager.( este doar copilul celei de-a 2 sotii a lui nu si al bunicului meu)
mentionez ca bunicul meu are mostenitor in linei dreapta de gradul 1 adica tatal meu( fiul lui din punct de vedere legal...pentru ca defapt tatal meu nu este baiatul lui de sange ci este recunoscut ca fiul buniclui meu in 1968 tatal meu nascandu-se in 1957... nush daca are vre-o importanta acest lucru)Doresc sa aflu daca exista vreo posibilitate legala pentru a ataca acest contract in prezent sau daca nu macar dupa moartea bunicului meu pentru ca in momentul de fata tatal meu locuieste in acceasi curte si casa cu bunicul meu, iar un urma acestui contract risca sa ramana pe drumuri fiind amenintat ca va fi data fara. Deasemenea pot spune ca sunt aproape sigura de faptul ca nu se va platii o suma de bani decat in acte pentru casa si teren . bunicul meu nu a fost niciodata un om de buna credinta si nu a fost niciodata abuzat in absolut nici un fel pentru a ajunge la o astfel de decizie. este doar rea credinta si influenta. Tatal meu locuieste in acceasi casa si curte de cand s-a nascut si a ramas acolo si dupa ce s-a casatorit dar niciodata nu a avut nici un act pentru ca nu a vrut bunicul meu sa-i faca :(. astept un raspuns.