avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Activitate andrief

Activitate andrief

Succesiune cotă-parte din concesiune cimitir:
În actul de concesiune pe perioadă nelimitată sunt 3 persoane : 2 in viață și 1 decedat. Cel decedat era cetățean american decedat în România.Nu a avut moștenitori și nici bunuri în proprietate.
Am mers la notar și ni s-a spus că trebuie să facem dovada că nu a avut moștenitori in SUA și România, acțiune imposibilă.Avem în schimb 2 martori care l- au cunoscut îndeaproape pe decedat . Ce putem face pentru transmiterea cotei celui decedat către ceilalți doi concesionari ? Vă mulțumesc.
Buna ziua ,
Am dobandit in baza Legii 81/1991 , doua terenuri extravilane .
In anul 2004 , existand in mass-media discutii ca s-au emis titluri de proprietate peste suprafata de teren existenta fizic , m-am gandit ca este bine sa am cadastru intocmit ,( pentru protejarea dreptului de proprietate ).
S-a intocmit de catre persoana autorizata "Documentatia cadastrala pentru inscrierea provizorie in Cartea Funciara " , am platit taxele la Oficiul de cadastru si s-a primit nr. cadastral .
In octombrie 2017 , m-am dus la Oficiul de cadastru sa intreb daca trebuie sa mai fac ceva cu documentatia . Mi s-a spus ca este tardiv , ca pana in 2015 se putea , ca trebuie sa fac cerere si sa solicit anularea numerelor cadastrale si sa fac din nou documentatia , ( costa aprox. 1000 euro) .
Intrebari:
-exista baza legala sa nu imi inregistreze documentatia , intocmita de persoana autorizata ,cu taxe cadastrale platite , nr cadastral atribuit ?
-exista o alta solutie ca sa nu fiu obligata sa refac toata documentatia
Va multumesc pentru timpul acordat ,

Am solicitat "curatela " dar persoana nu are discernamant si se pune problema " punerii sub interdictie " Am crezut ca va cere instanta sau Autoritatea tutelara " punerea sub interdictie " ...
Buna ziua ,
Am solicitat in instanta instituirea curatelei pt mama mea , bolnava de Alzheimer (cu certificat de handicap , nu are discernamant ) .; s-a efectuat ancheta sociala de catre Autoritatea tutelara .
Instanta a respins cererea ca neintemeiata cu drept de apel in 30 zile ( hotararea nu mi-a fost comunicata inca ) .
Ce ma sfatuiti sa fac ? o noua actiune in instanta avand ca obiect " punerea sub interdictie " sau sa fac apel si sa solicit " punerea sub interdictie " ? Cum este mai simplu/rapid?
Va multumesc
In conf. cu HG 518/ 1995 art. 9 al (3) " in situatia cand cazarea nu poate fi asigurata la unitati hoteliere sau altele asemenea personalul poate sa inchirieze si locuinte insa cu plata unei sume in limita a 75% din plafonul de cazare " coroborat cu al (5) "prin cheltuieli de cazare se intelege pe langa tarifele sau chiria platite si eventuale taxe obligatorii pe plan local "
La art . 12 se precizeaza ca " justificarea sumelor cheltuite in valuta , cu exceptia celor reprezentand drepturile de diurna se face pe baza de documente si se aproba de .... "
Este corect sa se deconteze 75% din tariful de cazare fara existenta unor documente de plata ?
Va multumesc
La o regie autonoma (utilizeaza fonduri publice ) s-au acordat salariatilor avansuri de trezorerie care nu s-au justificat la termenele prevazute in Decret 209/1976 -regulamentul operatiunilor de casa , mai precis s-au restituit din initiativa salariatului ca neutilizate chiar si dupa un an fara plata unor penalitati .
In conf. cu decret 209/1976 art 38 " sumele nejustificate sau nerestituite inclusiv penalizarile se vor retine din salariu ".
Nu s-au retinut sumele apartinand regiei , repet fonduri publice , avand in vedere ca in Codul Muncii art.164 se prevede :
" nici o retinere din salariu nu poate fi operata in afara cazului si in conditiile precizate de lege "
"retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida , exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila "
Serviciul Financiar al regiei nu a retinut din salariu avansul de trezorerie acordat si neutilizat / nerestituit , nu s-au paltit penalitati de intarziere pentru ca desi datoria este scadenta, lichida , exigibila , nu a fost constatata printr-o hotarare judecatoreasca , definitiva si irevocabila
Repet , sunt fonduri publice !
Astept punctul dv de vedere , va multumesc