Prima institutie careia ne-am adresat pentru obtinerea titlului de proprietate a fost primaria. Problema a intervenit in momentul in care persoana abilitata de la primarie ne-a informat verbal ca situatia nu este de competenta acestei institutii si ca trebuie sa mergem in instanta. Nu am stiut de la inceput ce trebuie sa depunem si am omis ultimele doua documente mentionate de Kyandra (exceptand declaratiile vecinilor pt ca nu este cazul).
Daca ducem documentele lipsa, primaria este obligata sa faca demersurile necesare sau isi poate „rezerva” dreptul de a ne trimite prin posta o negatie? Chiar nu stim cum ar fi mai bine sa procedam.
Multumesc frumos!
Situatia este urmatoarea: in 1964 bunicul meu a cumparat o proprietate intravilana cu chitanta de mana. In 1988, dupa decesul bunicului, tatal meu a obtinut un certificat de mostenitor, fiind singurul copil. Dupa revolutie a depus documentatia la primarie pentru plata taxelor pe numele lui.
In acest an am inceput demersurile pentru cadastru si intabulare (masuratori topografice, certificat de atestare a constructiei etc). Acesta este stadiul in care ma aflu.
Actiunea in instanta pentru uzucapiune este clara dar exista riscul sa ma plimb prin tribunale intre 3 si 12 luni. Exista o varianta mai rapida?
Buna ziua,
Care este durata concediului de odihna in domeniul Cercetarii stiintifice? Stiu ca noul cod al muncii prevede o perioada minima de 20 de zile, dar perioada efectiva este in functie de contractul colectiv, contractul individual. Pana la intrarea in vigoare a noului cod, stiu ca zilele de vechime se acordau in functie de vechimea in munca. Cu ce alte acte legislative trebuie corelat codul muncii pentru a determina perioada efectiva a concediului de odihna in Cercetare?
Multumesc frumos!