avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata concediului de odihna in domeniu Cercetarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata concediului de odihna in domeniu Cercetarii stiintifice

Buna ziua,
Care este durata concediului de odihna in domeniul Cercetarii stiintifice? Stiu ca noul cod al muncii prevede o perioada minima de 20 de zile, dar perioada efectiva este in functie de contractul colectiv, contractul individual. Pana la intrarea in vigoare a noului cod, stiu ca zilele de vechime se acordau in functie de vechimea in munca. Cu ce alte acte legislative trebuie corelat codul muncii pentru a determina perioada efectiva a concediului de odihna in Cercetare?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 2 Mai 2011
In CCM ramura Cercetare Dezvoltare Proiectare este prevazut faptul ca, salariaţii au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit de minimum 21 de zile lucrătoare.
Durata concediului de odihnă plătit creşte peste durata minimă, prevăzută în prezentul contract colectiv de muncă, în funcţie de vechimea în muncă a salariaţilor, cu:
1 zi lucrătoare 5-9 ani
2 zile lucrătoare 9-13 ani
3 zile lucrătoare 13-17 ani
4 zile lucrătoare 17-20 ani
6 zile lucrătoare peste 20 ani
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu globulet globulet Sunt asistenta medicala la un spital de stat din BUCURESTI.Pe 1 oct.2009 fac 10 ani de cand lucrez.Odata cu marirea sporului de vechime (15%) nu trebuie sa mi ... (vezi toată discuția)
Concediu marinica71 marinica71 la cate zile de concediu am dreptul daca am 17 ani vechime? (vezi toată discuția)
Zile de concediu magyari magyari Nu mai stiu exact unde, dar am citit undeva acum vreo 2 ani, ca numarul zilelor legale de concediu ( 21 ) creste o data cu vechimea angajatului. Exista asa ... (vezi toată discuția)