avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate claude3

Activitate claude3

scuze pt insistenta
deci prin urmare pot sa fac si eu acelasi lucru cu tata , adica sa ne judecam intre noi. Corect?
Buna ziua,

Bunica mea a murit inainte de '80 , iar bunicul meu prin '95 . Tata fiind singurul copil nu a mai facut succesiunea, nici dupa bunica , nici dupa bunicu.
Acuma si-a dat seama ca totusi trebuie facuta , pt ca aproape toate titlurile de propietate s-au eliberat pe numele bunicului meu.
1. Bunicul meu a ramas in casa parinteasca, avand 2 surori care cand au plecat din
casa s-au luat zestre ( atat haine, cat si terenuri). Cele 2 surori ale bunicului meu au murit. Copiii lor au vreun drept asupra averii bunicului meu?
2 Stiu de un caz si citez din hotararea judecatoreasca :
"Prin cererea inreg la aceasta instanta..., reclamantul Constantin ( tatal) a chemat in judecata pe paratul Ion ( fiul lui Constantin), solicitand ca prin sentinta ce se va pronunta sa se constate ca reclamantul este unic mostenitor al parintilor sai, Stefan si Maria decedati in anul 1978 respectiv 1992.
In motivarea actiunii , reclamantul a aratat ca este unicul mostenitor al parintilor sai , fiind unicul fiu al acestora. A mai aratat reclamantul ca paratul este fiul sau si pretinde ca are aceleasi drepturi ca si el la mostenirea autorilor Stefan si Maria."

In urma acesteia reclamantul Constantin a devenit unic mostenitor cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Mentionez ca asta se intampla in 2007.
Intrebarea este : pot sa fac si eu cu tatal meu la fel?

3 Ce taxe trebuie platite ?

Va multumesc.

Buna seara,

Am un teren in Tg-jiu dobandit in 2002 pe baza unui contract de vanzare cumparare. La contract am primit si intabularea pe teren. Mentioneza ca terenul era la acel moment in camp si nu era nici o constructie pe o raza de 1 km . Langa mine a cumparat cineva o parcela de la aceeasi persoana. Vecinul s-a apucat si a luat aut. de construire si a ridicat o casa.Toate bune si frumoase pana anu trecut cand la un vecin nu ia mai iesit terenul .
S-a facut comisie de la primarie , si s-a constat ca casa vecinului e pe terenul meu si s-au refacut cadastele la ceilalti vecini din zona.. Cei de la primarie mi-au zis ca cea mai usoara varianta ar fi sa fac schimb de teren cu vecinul meu, pt ca daca fac asa casa lui ar cadea cam 20cm pe terenul meu.Am fost la Oficiul de Cadastru si am luat copie dupa Planul de Amplasament. Conform coordonatelor trecute acolo casa vecinului e pe terenul lui, iar conform coordonatelor care sunt in baza de date electronica casa lui cade pe terenul meu. Si chiar daca am face schimb de teren casa ar veni cam 2m pe terenul meu .
Eu am fost la primarie si le-am prezentat problema. Dupa multe parlamentari si drumuri la ei ,cei de la Funciar au zis ca singura rezolvare ar fi schimbul de teren si ca eu nu trebuie sa renunt la nici o parte din teren ca mai au ei rezerva.
Au si venit acum cateva zile si au baut un taurs la 50 de cm de coltul casei vecinului si au zis ca de acolo incepe terenul meu.
Culmea e ca nu mi-au dat nici o hartie la mana. Doar un tarus batut in camp.

Variantele sunt urmatoarele:
1. obtin aut de construire pe baza intabularii vechi, si construiesc unde venea terenul inainte, dar posibil sa ma judec cu celalat vecin
2 ascult de cei de la primarie si fac schimb de teren fara nici o hartie la mana , dar posibil sa ma judec cu alt vecin
Sfatuiti-ma si pe mine ce sa fac ca nu mai am solutii.

Multumesc anticipat!!
Răspuns la discuția teren inchis abuziv de primarie
Multumesc pt raspuns.
Utilajul nu este amplasat de primaria respectiva, el fiind acolo de pe vremea lui Ceausescu , iar cand primaria a amplasat constructia tatal meu a discutat cu primaru'.El a zis ca sa vedem ce facem , ca cumpara terenul de la noi , dar nu s-a mai intamplat nimic de atunci .
In primul rand va multumesc pt raspunsuri .

Tatal meu este singur la parinti. Titlul de propietate e pe numele bunicului meu, care a murit in '92.

top dan a scris:

Notificati primaria sa va despagubeasca sub forma unei redevente anuale sau sa va plateasca c/valoarea terenului, in caz de refuz actionati-o in judecata

Cine stabileste valoarea redeventei anuale sau a valorii terenului ? Eu ma gandesc ca primaria nu prea cred ca o sa accepte sa plateasca fara sa fie data in judecata.
Cine are drept de propietate aspura apei exploatata la pompa respectiva ?
Buna ziua,

Tatal meu are un teren agricol care are situat pe el o pompa de mare adancime forata inainte de '89. Terenul este stituat pe raza comunei Albeni. Primaria comunei invecinate, Prigoria, in urma cu vreo 3-4 ani a bagat apa si a inchis pompa respectiva intr-o constructie de beton si un gard de sarma ghimpata care e pus pe toata latimea terenului.
Ce pot sa fac in cazul acesta pt a putea sa imi recuperez terenul si pt a cere daune pt folosiinta lui pana acum? Mi se pare ca nici constructia nu are aut de constructie.
Răspuns la discuția probleme cu asociatul
Nu. Nu sunt administratorul
Răspuns la discuția probleme cu asociatul
florentina albu a scris:

1.Va trebuie acordul administratorului. Dar, chiar daca vindeti sculele pe firma, banii vor intra tot in contul firmei, deci nu va veti putea acoperi cheltuiala, decat cu acordul ...administratorului cu care nu va intelegeti.

Multumesc pt raspunsul promt .
Vroiam sa zic ca pot sa le vand la o valoare foarte mica nesemnificativa , si atunci banii care vor intra in cont nu sunt o problema . Dar imi trebuie neaparat acordul scris ?Daca le vand doar cu acordul verbal al administratorului ce se poate intampla ?
La pct.2 , legea 31/1990 art.22 zice asa :
Art. 22

Daca subscrierile publice depasesc capitalul social prevazut in prospectul de emisiune sau sunt mai mici decat acesta, fondatorii sunt obligati sa supuna aprobarii adunarii constitutive majorarea sau, dupa caz, reducerea capitalului social la nivelul subscriptiei.

Sigur in baza acestui articol pot sa ma duc la Reg Comertului pt inreg cesionarii ?
Buna ziua,
Anul trecut am deschis o firma impreuna cu un asociat in care am avut incredere si pe care l-am lasat sa fie administrator. Si am cumparat scule in valoare de 15000 de lei, pe firma ,din banii mei . Pe parcurs el si-a dat la vedere adevarata fata( adica ce aduce el in firma sunt banii lui , ce aduc eu sa impartim ). Eu vreau sa ies din firma si am fost la notar si am facut acte de cesiune catre un tert, dar el nu le-a dus la Registru. Stiu ca nu pot sa imi recuperez banii pe scule , si vreau sa stiu :
1. Am posibilitatea sa vand sculele catre firma unui prieten bun. Daca fac factura pe ele , pot sa le vand fara acordul lui scris? ( eu i-am spus la suparare ca o sa vand sculele si el mi-a raspuns ca nu am decat ).Mi se intampla ceva daca procedez in modul acesta ?
2. Dupa cum am scris si mai sus am facut acte de cesiune a partilor sociale catre un cumnat al lui, dar el nu le-a inaintat la Reg Comertului . Daca in acest timp se produc datorii pe firma sunt si eu raspunzator, tinand cont ca am fact actele la notar?

Va multumesc anticipat.