Bunica mea a murit inainte de '80 , iar bunicul meu prin '95 . Tata fiind singurul copil nu a mai facut succesiunea, nici dupa bunica , nici dupa bunicu.
Acuma si-a dat seama ca totusi trebuie facuta , pt ca aproape toate titlurile de propietate s-au eliberat pe numele bunicului meu.
1. Bunicul meu a ramas in casa parinteasca, avand 2 surori care cand au plecat din
casa s-au luat zestre ( atat haine, cat si terenuri). Cele 2 surori ale bunicului meu au murit. Copiii lor au vreun drept asupra averii bunicului meu?
2 Stiu de un caz si citez din hotararea judecatoreasca :
"Prin cererea inreg la aceasta instanta..., reclamantul Constantin ( tatal) a chemat in judecata pe paratul Ion ( fiul lui Constantin), solicitand ca prin sentinta ce se va pronunta sa se constate ca reclamantul este unic mostenitor al parintilor sai, Stefan si Maria decedati in anul 1978 respectiv 1992.
In motivarea actiunii , reclamantul a aratat ca este unicul mostenitor al parintilor sai , fiind unicul fiu al acestora. A mai aratat reclamantul ca paratul este fiul sau si pretinde ca are aceleasi drepturi ca si el la mostenirea autorilor Stefan si Maria."
In urma acesteia reclamantul Constantin a devenit unic mostenitor cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Mentionez ca asta se intampla in 2007.
Intrebarea este : pot sa fac si eu cu tatal meu la fel?
Este vorba despre o actiune in constatare si/sau de stabilire a calitatii de mostenitor. Surorile bunicului nu au drept de mostenire, deoarece rudele de grad apropiat le inlatura pe cele de grad mai indepartat.
Taxa de timbru este de 19 lei.
Problema mostenire
mariard
Surorile tatalui meu au renuntat la casa parinteasca (unde au locuit bunicii mei) in favoarea tatalui meu. Cu alte cuvinte, au semnat pentru ca imobilul sa ii ... (vezi toată discuția)