Buna ziua. In cazul unui litigiu intre o societate comerciala si un angajat cu contract este un termen anume pentru depunerea in instanta a cererii de chemare in judecata in actiunea de regres daca procedura de de impacare amiabila nu a functionat? Va multumesc!
Buna ziua. La intocmirea unui dosar de daune auto, inspectorul avizat verifica in baza de date daca asigurarea RCA este valabila s-au intocmeste dosarul pe baza copiei de la asigurare? Daca copia xerox este falsa ce se intampla?
Am un contract de prestari serviicii cu o societate comerciala si trebuie sa emit declaratii de conformitate pentru produsele comercializate si anume pentru peste proaspat, va rog daca se poate sa-mi spuneti de unde iau un model de declaratie de conformitate pentru produse alimentare si care este cadrul legal pentru emiterea acestor declaratii. Va multumesc.
Sunt o societate comerciala neplatitoare de tva care prestez servicii catre stat , de la inceputul anului am emis facturi care adunate depasesc pragul de 35.000 Euro, dar statul nu si-a onorat contractul si aceste facturi nu au fost in totalitate achitate (50%). Trebuie sa ma declar platitor de TVA? Daca ma declar platitor de TVA la incasarea facturilor restante trebuie sa platesc TVA-ul? Mentionez ca in contract este stipulat si plata de tva, toti colegii mei care au SC si erau platitore de TVA au emis facturile cu TVA. Va multumesc !
Pentru anul 2009 plafonul pentru a nu devenii platitor de TVA este tot 35.000 euro? Cursul la care se calculeaza euro este cel comunicat de BNR la data aderarii la UE? Daca se depaseste acest plafon pana la sfarsitul anului cand ma inregistrez ca platitor de TVA, incepand cu luna imediat urmatoare s-au la inceputul anului 2010? Ce acte si unde trebuie ele depuse pentru a te inregistra platitor de TVA in cazul depasiri sumei de 35.000 euro. Va multumesc anticipat.
Buna ziua, am si eu o intrebare, copia legalizata dupa diploma de bacalaureat depusa la facultate se poate restitui inapoi dupa absolvirea facultatii? Mentionez ca am terminat facultatea si acum i-mi trebuie urgent si diploma de bacalaureat pe care nu o gasesc. Va multumesc