La formularea unei actiuni de solicitare a incredintarii minorei spre crestere si educare, de catre bunica, sau de catre tata, ori chiar de catre amandoi, exista posibilitatea ca, in luarea deciziei pe cale judecatoreasca, sa se tina cont si de parerea fetei care va implini 14 ani in martie?
Buna,
Fiica prietenei mele, ANA, are 13 ani si este de un an in ingrijirea bunicii sale din partea mamei. Mama sa a decedat acum un an. Tatal fetei este in Italia de 11 - 12 ani; nu stiu daca are sau nu forme legale. Pensie alimentara i-a platit cam un an, doi dupa ce s-a nascut. Mentionez ca parintii Anei s-au casatorit cu cateva zile inainte de nasterea acesteia si casnicia lor a durat, in fapt, doar 6 - 7 luni, ulterior fiind divortati. Acum el are doi copii in Italia si traieste impreuna cu acestia si mama lor cu care ar intentiona sa se casatoreasca. In aceasta vara a invitat-o si pe Ana, dar s-a dovedit ca invitatia nu a fost pentru vacanta ci pentru ca aveau nevoie de menajera si baby-sitter la cei mici.
Ce demersuri legale exista pentru ca bunica Anei sa poata obtine custodia asupra ei, iar tatal fetei sa nu o poata obliga sa devina servitoarea familiei lui, avand in vedere ca mai mult de 10 ani nu l-a interesat deloc soarta ei.
Va multumesc, M.
Nu vreti sa obtineti un certificat de urbanism, dar doamna de la parter, in vederea obtinerii autorizatiei de construire a avut nevoie, initial, de un certificat de urbanism.
Practic, lucrurile stau cam asa: Pentru orice interventie asupra spatiului imobiliar se solicita de la primarie un certificat de urbanis. In acest act sunt specificate toate cerintele legale pe care trebuie sa le indeplineasca cel care doreste modificarea solicitata, respectiv ce acte si avize trebuie sa obtina. Dupa obtinerea tuturor acestora se intoarce cu un dosarel complet la primarie si depune toata aceasta documentatie in vederea autorizarii. Dupa inca (minim) 30 zile de la depunerea actelor, obtine autorizatia de construire.
Asadar, concret, in cazul dumneavoastra, doamna de la parter, asa cum a precizat si marius_cioca, a obtinut, probabil, un certificat de urbanism prin care nu i se specifica faptul ca ar avea nevoie de acordul asociatiei de proprietari.
Initial au fost asociatii de locatari, separate de la bun inceput (adica de cel putin 30 - 35 ani). Ulterior, fiecare s-a transformat in asociatie de proprietari
suzyka a scris:
multumesc de raspuns. pana la urma adunarea generala taie si spanzura dupa cum are chef..., din pacate pt majoritatea. ma intreb oare cum au votat locatarii niste aberatii care-i ajuta doar pe furaciosi?
Imobilul in care locuiesc este un bloc cu 6 scari, doua cate doua reprezentand cate o asociatie de proprietari. Scarile CD si EF sunt in prezent bransate la un singur contor de apa (pausal), dar asociatia EF ar dori debransarea. Apa Nova ne-a adus la cunostinta faptul ca pentru EF se va face un bransament si se va monta un contor separat, iar asociatia de la scarile CD va ramane pe vechiul sistem, cu contorul deja existent. Asociatia EF pretinde de la asociatia CD impartirea costurilor de debransare si contorizare, dar nu stie nimeni daca exista vreo obligatie, vreun temei legal in acest sens, mai ales ca la solicitarea amiabila a asociatiei EF, asociatia CD a hotarat in adunare generala nesuportarea acestor costuri, avand in vedere ca proprietarii scarilor C si D nu au nici un beneficiu real.