avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate marla

Activitate marla

Răspuns la discuția Eroare decizie divort
Ok, am inteles. Va multumesc tuturor pentru detalii. Dupa cum am spus, imi este imposibil sa imi schimb actele asadar imi voi asuma riscul de a declara ca sunt necasatorita la ambasada urmand sa trec direct pe numele noului sot deindata ce primesc ok-ul de la job. Ce s-ar putea intampla in cazul in care se descopera ca sunt divortata si ca ar fi trebuit sa revin la numele de fata in acte? Ce ar implica acest lucru din punct de vedere legal? Mentionez ca certificatul de casatorie dateaza din 2009.
Răspuns la discuția Eroare decizie divort
Poate nu am fost suficient de clara, eu si fostul sot suntem plecati din tara amandoi iar de divort s-a ocupat un avocat platit de mine, care nici macar nu il cunoaste si care ne-a reprezentant pe amandoi in lipsa. Avocatul a cerut doar o procura de la el prin care este de acord cu divortul, insa nu i-a cerut sa specifice nimic referitor la nume. Eu doar i-am communicat verbal avocatului ceea ce vreau iar din hotararea de divort a rezultat altceva. As mai adauga ca eu si fostul sot suntem in relatii foarte bune si daca ar fi necesar nu ar avea nimic impotriva ca eu sa ii pastrez numele insa ma tem ca interventia aceasta este de curata. Asadar il consider oarecum vinovat pe dl avocat nsa nu am intentia de a arata pe nimeni cu degetul ci doar cautam un raspuns la situatia mea.
Răspuns la discuția Eroare decizie divort
Multumesc! Fostul sot nu avea nimic impotriva ca eu sa ii pastrez numele. A fost o neintelegere cu avocatul. Acum, problema mea nu este schimbarea buletinului, asta pot face, insa asta Nu inseamna automat ca trebuie sa imi schimb si pasaportul? Pentru ca jobul Pe care il am nu permite schimbarea actelor. Iar casatoria are loc la ambasada romaniei unde eu trebuie Sa prezint actul de divort. Nici o problema pt mine insa se accepta actul de divort in care se stipuleaza ca am revenit la numele de domnisoara cand eu ma voi prezenta cu pasaport Pe numele sotului? Si Ce riscuri mi as asuma daca as declara ca Nu Sunt casatorita? Astfel imi pastrez numele fostului sot si dupa casatoria aceasta urmand Sa trec Pe numele noului sot deindata Ce jobul imi permite schimbarea actelor.
Buna ziua. Am divortat in urma cu 1 an de zile pe cake amiabila, ambii fiind in afara tarii si avand ca reprezentant acelasi avocat. Din pacate avocatul a cerut din greseala ca eu sa revin la numele dinaintea casatoriei desi eu am cerut expres sa imi pastrez numele.
Muncind in strainatate si avand toate actele pe numele fostului sot, imi este imposibil sa imi schimb actele.
Am o mare nelamurire si v-as fi recunoscatoare pentru un raspuns concret: Doresc sa ma recasatoresc la ambasada Romaniei din tara unde locuiesc acum si presupun ca am nevoie de actul de divort, act pe care nu l-am ridicat inca din Romania, si in care cu siguranta este trecut ca voi reveni la numele de domnisoara. Ma pot recasatori asa, cu numele fostului sot in acte, mai putin in cel de divort? Pot trece direct la numele noului sot?
Daca merg in Romania sa imi ridic actul de divort voi fi obligata sa imi schimb si actele sau pot ramane asa pana la recasatorie cand voi trece la noul nume?
Răspuns la discuția pasi infiintare firma 2012
Imi puteti spune si daca pot apela la o firma specializata in deschiderea de srl-uri? Aveti vreo sugestie? Si..ma costa mai mult de 1000 ron (in care sa fie incluse absolut toate taxele: taxele pt rezervare, notar, taxele care tb platite la recom dupa analiza dosarului, capitalul social si onorariul firmei care se ocupa de infiintare?)
Buna ziua. Voi deschide o firma cu sediul social in Bucuresti si punctul de lucru in alta localitate si as vrea sa stiu dc pasii de mai jos sunt corecti si daca, in plus, mai este nevoie sa fac ceva pt ca vad ca nu specifica nimic despre procedura in cazul in care sediul social e diferit de punctul de lucru. Mentionez ca punctul de lucru este proprietatea unui membru al familiei deci nu voi plati chirie.
Pasii care mi-au fost indicati:
1. Daca sediul social nu e pe numele tau, faci un contract de comodat sau de inchiriere cu proprietarul/proprietarii. Faci 2-3 copii dupa actul de proprietate in original si dupa buletinul propritarului/proprietarilor, poate o sa-ti ceara cineva.
2. Te duci cu acel contract la ANAF, iti trebuie o viza de la ei, precum ca viitorul sediu social nu mai este folosit si de o alta firma si ca nu exista datorii la stat pe el - 2 timbre fiscale de cate 1 leu fiecare + o cafea buna (lavazza deschide cele mai multe usi), dar te descurci sa o dai fara sa te vada mai nimeni
3. Daca sediul va fi in bloc, te duci la presedintele de asociatie cu o hartie pe care o gasesti la o cautare sub numele de "model acord asociatie de proprietari". Aia trebuie semnata de el/ea si de vecinii apropiati (sus, jos, stanga, dreapta). Pe astia ii treci intr-un tabel cu nr apt, numele lor, semnatura. - o sticla de vin sau un buchet de flori, dupa caz
3. Te duci la Registrul Comertului cu buletinu' in mana, completezi o cerere de rezervare de denumire (o iei de la biroul de informare initiala, sa ai pregatite cel putin 3 variante). In aprox. 30-45 minute ai rezervarea de denumire. - 64 RON
4. Te duci la notar pentru a da o declaratie pe propria raspundere ca indeplinesti conditiile impuse de lege pentru a detine functia de asociat unic si administrator (daca numesti alt administrator, te duci cu el) si specimen de semnatura - 80-100 lei, in functie de onorariul notarului.
5. Cauti pe goargal "model act constitutiv asociat unic", downloadezi, modifici cu datele tale, pui ca obiect principal de activitate ce mai vrei, numai ca trebuie sa ai grija sa filtrezi tot ce necesita autorizatii speciale de functionare (societati de paza, aparare nationala, leasing - daca nu ai 200.000 eur capital social, armament si munitii, activitati nucleare), il datezi, dai print si-l salvezi. Actul constitutiv este valabil si sub semnatura privata, deci nu e nevoie de autentificare/legalizare/dare de data certa. - 10-12 pagini printate. Alta varianta ar fi sa te duci la unul dintre birourile de infiintari firme care functioneaza pe langa registrul comertului, cu rezervarea si buletinul in mana, te va costa in jur de 100-150 ron. NB: actul constitutiv se va printa in 3-4 exemplare, ca le mai lasi pe ici-colo (banca, ReCom etc) si unul trebuie sa-l ai si tu.
6. Te duci la o banca (care vrei tu, mai putin BNR:) ) cu buletinul si actul constitutiv si depui capitalul social, minim 200 ron, ceri hartia conform careia s-a constituit contul de capital social pentru SC XYZ SRL. Ai grija ca hartia sa aiba neaparat stampila bancii (altfel iti dau aia de la Registru amanare).
7. Ai strans toate hartiile? foarte bine! Cu ele aranjate intr-un dosar cu sina, te duci la Registrul Comertului, la biroul de informare initiala si le ceri formularele necesare infiintarii unui SRL cu asociat unic. Daca nu ai activitate la sediul social, mentionezi: fara activitate la sediul social. Le iei, te duci la panou si vezi modele de completare.
Le completezi si mergi cu ele la primul referent liber de la ghiseu. Acest referent iti va face analiza dosarului si calculul taxelor. Cu foaia aia de calcul te duci la casieria ReCom, platesti taxele (300-400 ron, depinde de multi factori;) ) si te intorci la acelasi referent. Acesta semneaza dosarul pe care il iei si te duci la registratura. Registratura iti da un bon pe care va scrie data solutionarii. Intri la ei pe site la data respectiva, bagi numarul dosarului si vezi ce s-a intamplat cu el. In mod normal, in Bucuresti ar trebui in 3 zile sa ridici actele noii firme. Daca nu merge netul, te duci la ReCom, la REGISTRATURA INMATRICULARI cu bonul si-i rogi sa-ti spuna cum s-a solutionat dosarul.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.

as mai avea o singura intrebare: pensia partiala anticipata presupune perioada de 5 ani pana la atingerea limitei de varsta? Este ea sinonima cu pensia anticipata?
Intreb acest lucru pentru a nu exista pericolul sa ramana fara nici un mijloc de venit pana la implinirea varstei de 60 de ani.

O zi buna!
Buna ziua,

am urmarit discutiile de pe acest forum si sunt convinsa ca ma puteti ajuta.

Pe 8 iunie mama mea va fi trimisa in somaj dupa 33 de ani de munca si as dori sa stiu daca se incadreaza in criteriile pentru pensionarea anticipata. Este nascuta pe 16 iulie 1955.

Poate sa primeasca somaj conform prevederilor in vigoare(1 an si 3 luni din cate inteleg) si apoi sa solicite pensionarea anticipata?
Daca acest lucru nu este posibil, cum poate solicita pensie in cel mai scurt timp posibil avand in vedere ca sunt voci care spun ca va fi desfiintat acest tip de pensie anul urmator?
Avand in vedere ca i se desface contractul de munca in 3 zile, poate sa depuna actele pentru pensie/ somaj ulterior acestei date(1 sapt->1 luna)?
Va multumesc mult.

Marla