avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pasi infiintare firma 2012
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pasi infiintare firma 2012

Buna ziua. Voi deschide o firma cu sediul social in Bucuresti si punctul de lucru in alta localitate si as vrea sa stiu dc pasii de mai jos sunt corecti si daca, in plus, mai este nevoie sa fac ceva pt ca vad ca nu specifica nimic despre procedura in cazul in care sediul social e diferit de punctul de lucru. Mentionez ca punctul de lucru este proprietatea unui membru al familiei deci nu voi plati chirie.
Pasii care mi-au fost indicati:
1. Daca sediul social nu e pe numele tau, faci un contract de comodat sau de inchiriere cu proprietarul/proprietarii. Faci 2-3 copii dupa actul de proprietate in original si dupa buletinul propritarului/proprietarilor, poate o sa-ti ceara cineva.
2. Te duci cu acel contract la ANAF, iti trebuie o viza de la ei, precum ca viitorul sediu social nu mai este folosit si de o alta firma si ca nu exista datorii la stat pe el - 2 timbre fiscale de cate 1 leu fiecare + o cafea buna (lavazza deschide cele mai multe usi), dar te descurci sa o dai fara sa te vada mai nimeni
3. Daca sediul va fi in bloc, te duci la presedintele de asociatie cu o hartie pe care o gasesti la o cautare sub numele de "model acord asociatie de proprietari". Aia trebuie semnata de el/ea si de vecinii apropiati (sus, jos, stanga, dreapta). Pe astia ii treci intr-un tabel cu nr apt, numele lor, semnatura. - o sticla de vin sau un buchet de flori, dupa caz
3. Te duci la Registrul Comertului cu buletinu' in mana, completezi o cerere de rezervare de denumire (o iei de la biroul de informare initiala, sa ai pregatite cel putin 3 variante). In aprox. 30-45 minute ai rezervarea de denumire. - 64 RON
4. Te duci la notar pentru a da o declaratie pe propria raspundere ca indeplinesti conditiile impuse de lege pentru a detine functia de asociat unic si administrator (daca numesti alt administrator, te duci cu el) si specimen de semnatura - 80-100 lei, in functie de onorariul notarului.
5. Cauti pe goargal "model act constitutiv asociat unic", downloadezi, modifici cu datele tale, pui ca obiect principal de activitate ce mai vrei, numai ca trebuie sa ai grija sa filtrezi tot ce necesita autorizatii speciale de functionare (societati de paza, aparare nationala, leasing - daca nu ai 200.000 eur capital social, armament si munitii, activitati nucleare), il datezi, dai print si-l salvezi. Actul constitutiv este valabil si sub semnatura privata, deci nu e nevoie de autentificare/legalizare/dare de data certa. - 10-12 pagini printate. Alta varianta ar fi sa te duci la unul dintre birourile de infiintari firme care functioneaza pe langa registrul comertului, cu rezervarea si buletinul in mana, te va costa in jur de 100-150 ron. NB: actul constitutiv se va printa in 3-4 exemplare, ca le mai lasi pe ici-colo (banca, ReCom etc) si unul trebuie sa-l ai si tu.
6. Te duci la o banca (care vrei tu, mai putin BNR:) ) cu buletinul si actul constitutiv si depui capitalul social, minim 200 ron, ceri hartia conform careia s-a constituit contul de capital social pentru SC XYZ SRL. Ai grija ca hartia sa aiba neaparat stampila bancii (altfel iti dau aia de la Registru amanare).
7. Ai strans toate hartiile? foarte bine! Cu ele aranjate intr-un dosar cu sina, te duci la Registrul Comertului, la biroul de informare initiala si le ceri formularele necesare infiintarii unui SRL cu asociat unic. Daca nu ai activitate la sediul social, mentionezi: fara activitate la sediul social. Le iei, te duci la panou si vezi modele de completare.
Le completezi si mergi cu ele la primul referent liber de la ghiseu. Acest referent iti va face analiza dosarului si calculul taxelor. Cu foaia aia de calcul te duci la casieria ReCom, platesti taxele (300-400 ron, depinde de multi factori;) ) si te intorci la acelasi referent. Acesta semneaza dosarul pe care il iei si te duci la registratura. Registratura iti da un bon pe care va scrie data solutionarii. Intri la ei pe site la data respectiva, bagi numarul dosarului si vezi ce s-a intamplat cu el. In mod normal, in Bucuresti ar trebui in 3 zile sa ridici actele noii firme. Daca nu merge netul, te duci la ReCom, la REGISTRATURA INMATRICULARI cu bonul si-i rogi sa-ti spuna cum s-a solutionat dosarul.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ioana-S , utilizator 12:33, 13 Martie 2012
La ANAF nu mai trebuie sa mergeti pentru ca se face corespondeta legat de sediul societatii electronic intre registru comertului si ANAF. Detalii infiintare SRL aici:[ link extern ]
Imi puteti spune si daca pot apela la o firma specializata in deschiderea de srl-uri? Aveti vreo sugestie? Si..ma costa mai mult de 1000 ron (in care sa fie incluse absolut toate taxele: taxele pt rezervare, notar, taxele care tb platite la recom dupa analiza dosarului, capitalul social si onorariul firmei care se ocupa de infiintare?)
Eu am o societate comerciala (SRL) infiintata in 2004, in Bucuresti, este suspendata din 2009 (chestia cu impozitul forfetar). Nu are datorii, nu are angajati, nu are nici-un fel de litigii sau alte probleme fata de nimeni. De fapt in 2004 a avut ceva activitate legata preponderent cu infiintarea ei de atunci. Este cu toate situatiile financiare si declaratiile depuse la termenele legale, la zi.
In concluzie, o cedez fara nici-o pretentie financiara. Dati-mi un semnal daca va intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate cospinel cospinel Pentru o ferma legumicola cu doi asociati persoane fizice ce forma de organizare ar fi mai indicata(srl,pf,snc,etc)? si de ce ? (vezi toată discuția)
Care sunt pasii si cat ma costa infiintarea unui srl? law4ro law4ro Vreau sa imi fac o firma, si dupa ce am citit zeci de pagini de internet, sunt tot in ceata. Pot apela la intermediari, insa am hotarat sa fac eu totul, sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl asociat unic = administrator in februarie 2014 - ghid practic adinutza2602 adinutza2602 Voi incerca sa prezint pasii pe care i-am urmat pentru a inmatricula SRL-ul cu asociat unic, care este si administrator. Actele le-am depus si obtinut in luna ... (vezi toată discuția)