Sunt PFA cu activitati cod 7721 , 9329 , vreau sa instalez un cort inchis cu plasa,
pe domeniu public (inchiriat de la primarie) pentru o activitate de tir la tinta cu
replici airsoft. Conform modificarilor legii armelor si munitiilor se considera ,,spatiu special amenajat " ? - dar este ,, pe spatiu public" ! In acest caz ma expun unor
sanctiuni ? cum procedez ca aceasta actiune sa fie legala ?
Buna ziua ! activez ca PFA , in urma unei fracturi sunt in concediu medical din 5 mai.Cotizez la casa de sanatate ,
Intrebare : banii de concediu medical se calculeaza dupa declaratia estimativa pe anul 2009 sau dupa media veniturilor din
ultimele 12 luni , dupa care am platit catra casa de asigurari de sanatate ?
Buna ziua ! activez ca PFA in vacanta de 1 mai am suferit o fractura la grnunchi,am toate platile la CAS.
Venitul in declaratia de impunere anticipata pe anul 2009 este de 10000 lei .Venitul mediu pe ultimele 12 luni este de
3000 lei/luna. Azi am primit prin posta banii de concediu pe luna mai 2009 de 645 lei ( concediul e din 5 mai 2009).
INTRBARE :E calculat concediul corect ? Nu s-a tinut cont de TOT venitul in ultimele 12 luni ci numai de declaratia
de impunere anticipata pe 2009.
Mentionez ca NU am beneficiat de concediu medical in ultimii doi ani.
Problema in Romania este ca sunt votate legi ,semnate de presedinte DAR NU SE RESPECTA !! si patronii trebuie sa
respecte legile IN VIGOARE dar daca GUVERNUL nu le respecta de ce sa le respecte patronii ???Daca mie nu-mi place sa opresc la ROSU -la semafor ma amendeaza . IS tare curios cati patroni sunt amendati ca nu respecta legea .
Buna ziua !
Actvez ca PFA - intermedieri in comertul cu produse diverse ( reprezentant vanzari) .inregistrat ca platitor TVA
Am cumparat masina in leasing.
Se poate deduce TVA-ul aferent :rata leasing ,combustibil , piese+intretinere,consumabile+accesorii ?
Multumesc.