avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate rica-boy

Activitate rica-boy

vanzare teren cumparat acum 15 ani impreuna cu fosta sotie care acum fiind divortati a facut act de donatie fostului sot pentru parte ei din teren.Cum poate fostul sot sa vanda terenul?
din 2010 pana in 2014 am lucrat la tunele brasov ca si miner doar ca am fost miner cu grupa 3 in loc de grupa 1 sau speciala .pot face ceva sa fiu incadrat retroactiv in grupa 1 de munca?
Răspuns la discuția Salariul pentru studii superioare
Buna ziua.Daca poate sa ma lamureasca cineva si pe mine ii multumesc anticipat.
Am terminat facultatea dar trebuie sa mai dau licenta in februarie ,puteti sa imi spuneti daca sunt incadrat ca si muncitor necalificat{asa sunt toti de la firma unde lucrez} am dreptul sa mi se mareasca salariul la nivelul de 1.5 salarii minime pe economie sau doar daca sunt pe functie?
Desii la cei care sunt pe functie legea stipuleaza ca trebuie incadrati cu 2 salarii minime pe economie
Răspuns la discuția Scoaterea copilului din tara
Stoica Ioana a scris:

Aveti hotarea definitiva si irevocabila , numai daca tatal are drept de vizita , va trebuie si acordul acestuia , intrucat acest drept poate fi exercitat oriunde .;)

deci daca fosta mea sotie a plecat in spania cu baiatul nostru de 6 ani fara acordul meu ce se poate face .

Buna ziua.

Am si eu 2 probleme.

1: In urma divortului fosta mea sotie a obtinut dreptul de crestere al copilului nostru desii au fost multe neclaritati in desfasurarea procesului .Ea a fost plecata in Spani pentru o perioada de 1 an cand copilul avea 1 an si 5 luni ,perioada in care eu am avut grija de copil .Procesul nostru a durat 2,5 ani deoarece ea a deschis si un proces de paternitate iar divortul pe durata procesului de paternitate a fost suspendat reluanduse dupa 1 an cat a durat acest proces.
Ideea este ca in urma divortului dupa ce sa dovedit ca copilul este al meu sa stabilit ca eu sa platesc pensie alimentara si drpt de vizitare al copilului in prima si a-3-a saptamana din luna de vineri de la ora 16 pana dumineca la ora 18 dar de fiecare data cand am cautat copilu ea nu era la domiciliul specificat la proces iar acum sa recasatorit si a plecat in spania unde a mai nascut un copil .

Ce pot face pentru a putea vedea copilul,e legal ce a facut ?

2: inainte de divort ea a plecat de acasa cu copilul si eu nu stiu daca are rost sa deschid proces de partaj sau numai cheltui banii ,ea fiind plecata in spania clar nu se prezinta la proces mai ales ca nu am nici cum sa iau legatura cu ea.