1: In urma divortului fosta mea sotie a obtinut dreptul de crestere al copilului nostru desii au fost multe neclaritati in desfasurarea procesului .Ea a fost plecata in Spani pentru o perioada de 1 an cand copilul avea 1 an si 5 luni ,perioada in care eu am avut grija de copil .Procesul nostru a durat 2,5 ani deoarece ea a deschis si un proces de paternitate iar divortul pe durata procesului de paternitate a fost suspendat reluanduse dupa 1 an cat a durat acest proces.
Ideea este ca in urma divortului dupa ce sa dovedit ca copilul este al meu sa stabilit ca eu sa platesc pensie alimentara si drpt de vizitare al copilului in prima si a-3-a saptamana din luna de vineri de la ora 16 pana dumineca la ora 18 dar de fiecare data cand am cautat copilu ea nu era la domiciliul specificat la proces iar acum sa recasatorit si a plecat in spania unde a mai nascut un copil .
Ce pot face pentru a putea vedea copilul,e legal ce a facut ?
2: inainte de divort ea a plecat de acasa cu copilul si eu nu stiu daca are rost sa deschid proces de partaj sau numai cheltui banii ,ea fiind plecata in spania clar nu se prezinta la proces mai ales ca nu am nici cum sa iau legatura cu ea.
chestiunile trebuie tratate separat si se pot rezolva favorabil.
1. puteti face plangere penala pentru nerespectarea sentintei civile prin care s-a stabilit programul de vizitare
2. nu conteaza daca vine la proces sau nu, aceasta este treaba avocatului sa-l gaseasca si treaba instantei sa-l citeze la adresa corecta
faceti-i o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, asa cum a zis colegul si incercati chiar si o actiune de reancredintare a minorului catre dvs. daca asta doriti si dvs.
puteti incepe procesul de partaj pentru ca in final tot la el ajungeti, avand in vedere ca situatia juridica a bunurilor comune este inca nerezolvata. citati-o in romania si daca nu prin publicitate.
evitati sa declarati la partaj ca ea este in strainatate, ca sa nu fiti obligat la citare internationala....tergiversare proces...
Divort
popovici romeo
sotia mea vrea sa divorteze,eu nu sunt de acord pt cred ca este influentata. suntem impreuna de 10 ani si avem un copil minor. amandoi consideram ca am gresit ... (vezi toată discuția)