avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua am fost casatorit in prezent santem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua am fost casatorit in prezent santem divortati am un ...

Buna ziua am fost casatorit in prezent santem divortati am un Baiat dupa legea Romaniei nu mai pot cere un test de paternitate ca a treut de 3 ani Poate stiiti daca sa modificat ceva la codul familiei ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:38, 4 August 2021
Ce vârstă are copilul ?
Anul acesta inplineste 13 ani dupa divort aum 9 ani am fost in fieare an sa vad copilu imi spunea ca nu am drept de vizita de la tribunal nu este posibil in urma u 4 ani am primit dreptul sa vizitez copilu o saptamana in Luna August eu locuiesc in alta tara de 12 ani dar nici cu decizia judecatoreasca nu mia dat baiatu am primit bani de avion hotel inapoi prin Avoata mea dar orice fac nu pot sa ajung la copil nici macar o singura ora pe an sa mergem la o cofetarie dar platesc pensie alimentara lunar Din aceste motive am si multe indoieli dar si de la conceperea sarcini ia-m propus sa facem test de paternitate atunci ma amenintat ca divorteaza daca fac asa ceva si renuntasem acum se pare ca este tarziu o sa astept pana se poate Sa specifie a fost si un fel de santaj pentru vila care o construisem si-a dorito mult a castigato 75 la suta locuieste acolo dar tot nu pot vedea copilu chiar nu o inteleg ea recasatoriinduse si are un alt copil cu actualul sot
Trebuie să introduceți o cerere de chemare în judecată, prin care să cereți modificarea programului de vizitare, adăugând și posibilitatea de a comunica cu copilul prin mijloace electronice (skype, FB, whatsApp etc), precum și obligarea mamei copilului de a vă informa asupra situației sănătății, asupra situației școlare și obligarea ei de a vă trimite periodic fotografii recente cu copilul. Cereți și un program de vizitare mai extins care să aibă loc în perioadele de rimp în care dvs știți că veți veni în țară,
Nerespectarea măsurilor dispuse de instanță constituie infracțiune și aveți posibilitatea formulării unei plângeri penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)
Care este programul de vizita în această perioadă în cazul părinților divortati? Florentina dima Florentina dima Sunt divorțata de soțul meu. Avem custodie comună pentru copiii noștri dar domiciliul copiilor mei este la el. De o lună de zile nu mi-am văzut copiii ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)