avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este programul de vizita în această perioadă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este programul de vizita în această perioadă în cazul părinților divortati?

Sunt divorțata de soțul meu. Avem custodie comună pentru copiii noștri dar domiciliul copiilor mei este la el. De o lună de zile nu mi-am văzut copiii mei. Fostul soț în tine ,,izolați,, în casă. Mie nu imi permite să merg să îmi văd copiii. Dar copiii mei si eu suntem sănătoși. Unde sa mai apelez??????nimeni nu ma ajuta cu nimic. Am sunat la poliție......
Nu am primit nici o informație valabilă.........De o lună nu mi-am văzut copiii mei.........pe cine sa mai intreb???????
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:02, 12 Aprilie 2020
In aceasta perioada ar trebui vorbit la telefon si folosirea de alte mijloace de comunicare.
Ar trebui ca legiuitorul sa dea un act normativ de compensare a programului de vizita.Nu prea au avut nici timp sa se gândească la asa ceva pentru ca au multe pe cap.
Va puteti adresa si instanței pentru a obține compensarea.

Eu nu recomand exercitarea programului de vizita in aceste momente.Cred ca si medicii virusologi au aceeași opinie.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vorbiţi, doamnă, la telefon, pe skype, pe whatsApp, copiii nu merg la şcoală ca să nu iasă din casă, când se termină pandemia asta, nu vor mai fi probleme de acest gen.
Vorbiţi, doamnă, la telefon, pe skype, pe whatsApp, copiii nu merg la şcoală ca să nu iasă din casă, când se termină pandemia asta, nu vor mai fi probleme de acest gen.
Problema este ca ar fi corect să existe o compensare.
Din acest motiv este posibil sa iasa disensiuni între părinți iar legea ar trebui să aibă dispoziții impaciuitoare si drepte.
Poate avea loc o anumită ruptură între părinte si copil in aceasta perioada.
Si daca ne gandim la aiurea cu penalitatile aplicate pentru motivul ca refuza copilul sa plece cu parintele si situatia ca legiuitorul nu ar face nimic în cazuri in care totul mergea bine, nu ar fi deloc bine sa nu se intervină legislativ.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Tatăl are motiv să refuze vizita, deoarece invocă riscul infectării. Solicitați comunicarea cu copiii prin mijloace de comunicare la distanță, audio sau video.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare hotarare judecatoareasca Chris79 Chris79 Am 2 copii cu cineva si s-a pronuntat o Hotarare Judecatoreasca prin care printre altele se specifica ca mama sa permita copiiilor sa tina legatura cu tatal ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa-i dau copilul fostului soț pe starea de urgență? Anonim123ad Anonim123ad Buna ziua, sunt in proces cu fostul soț, el are o hotărâre judecătorească din ianuarie inainte de noul virus covid-19, în care scrie ca are dreptul sa ia ... (vezi toată discuția)
Program vizita elisa emilia elisa emilia Bună ziua Având în vedere situația actuala cum tb sa procedez atunci când fostul soț trebuie sa ia fetele la el. Între locuință lui și a mea sunt 50 ... (vezi toată discuția)