avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi parintesti

cum pot sa dovedesc ca am un copil,daca mama aplecat sa nasca in strainatate, nu sa mai intors in tara.....in certificatul copilului nu apare tata,mai grav i-am facut certificat de romania si nu am putut sa ma trec tata..........as vrea sa o aduc legal acasa pe mama si fata,sa cer paternitate......si drepturi parintesti
Cel mai recent răspuns: vasi_timidu , utilizator 09:20, 25 Noiembrie 2010
Ce varsta are copilul ?
În principiu se aplică art. 56-57 codul familiei, însă va trebui să faceţi următoarele precizări:
- dacă sunteţi căsătoriţi şi,
- vârsta copilului minor.
Puteti promova o actiune in stabilirea paternitatii.
Actiunea se poate intenta in termen de un an de la nasterea copilului.
Pentru admiterea actiunii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.
Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii.
multumesc pentru ajutor....copilu are 1 an si 2 sap.....nu suntem casatoriti......pot dovedi ca am fost impreuna cu mama ei, pe toata perioada sarcinii.......a plecat sa nasca in spania si nu mai vrea sa se intoarca.....vreau mai exact sa ...imi recunosc copilu,sa il trec pe numele meu....
nu suntem casatoriti......copilu are 1 an si 2 saptamani.......eu vreau sa trec copilu pe numele meu.......mama e in spania,a plecat inainte sa nasca.......la nastrere a declarat ca fata nu are tata si a facut certificat de spania......ulterior eu i-am facut certificat de ro,in care nu apar tata..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - stabilire paternitate danutza29 danutza29 acum o luna si doua saptamani am dat nastere unui baietel....tatal copilului ma parasit cand eram gravida in 7 luni...si acuma nu a vrut sa recunoasca copilu ... (vezi toată discuția)
Cum sa il fac sa imi plateasca pensie alimentara? monyk_dulkik monyk_dulkik Cum as putea sa il fac pe fostul meu iubit care ma lasat insarcinata si ma parasit,sa plateasca pensie alimentara?Totul sa petrecut in spania,dupa care el a ... (vezi toată discuția)
Am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain care nu figureaza pe certificatul de nastere GiuliaM GiuliaM Buna ziua! As dori si eu un sfat! Sunt studenta, am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain, insa el nu figureaza pe certificatul de nastere! Cum as putea ... (vezi toată discuția)