Conflict de interese în vânzarea activelor societății
S-a vândut o societate comercială unde au fost 2 asociați și aș vrea să știu dacă paragraful următor obligă vânzătorii să nu și deschidă o afacere în același domeniu:
"Fiecare Vânzător se angajează, prin prezenta, față de Cumpărător, Companie, că nu va face și nu va face ca nici un Afiliat al acestuia să nu convingă, să nu determine sau să încerce să convingă vreun client, furnizor sau entitate care face afaceri cu Compania sau cu oricare dintre lucrătorii acesteia,să înceteze sau să suspende sau să-și reducă relația cu prima sau să ia orice acțiune care are ca rezultat deteriorarea unei astfel de relații sau să asiste sau să provoace sau să încerce să asiste orice entitate care desfășoară o Afacere Concurentă în realizarea oricăror astfel de acțiuni."
Bună seara,
M-am angajat în învățământ în anul 2015 ca profesor și am ramas în sistem până în prezent. Înainte de 2015, am lucrat ca microbiolog în sistemil privat, din anul 2006 până în anul 2012. În momentul de față am încadrarea în învățământ între 5 și 10 ani vechime. Întrebarea mea este: există vreo lege prin care anii de muncă anteriori intrării în învățământ să fie recunoscuți ca si vechime în învățământ, ținând cont că am lucrat ca microbiolog iar in învățământ sunt profesor de biologie? O colegă a fost într-o situație similară și i s-au adăugat anii la vechime.
Informații contract de muncă.
Ce înseamnă contract parțial de muncă cu 8 ore pe zi? Ce influenta are asupra vechimii în muncă sau asupra stadiului de cotizare ?
Am uitat sa mentionez ca de la somaj nu m-au trimis cu vreo hartie la firma angajatoare ci totul a fost verbal. Postul nu a fost facut public nicaieri.
Sunt in somaj si cand am fost sa-mi pun viza m-au trimis spre angajare la o firma. Am aflat ca firma respectiva este in insolventa de la o persoana care a lucrat acolo 4 ani si cand a vrut sa iasa la pensie a constatat ca nu avea vechimea corespunzatoare anilor lucrati la aceasta firma. Am fost la interviu si mi s-a confirmat ca firma este in insolventa dar functioneaza foarte bine pe alt nume si au contracte in derulare cu diverse hypermarket-uri. In plus mi s-a explicat ca noi negociem un salariu nu vechimea.
Intrebarea mea este ce inseamna aceasta insolventa si daca am vreo siguranta angajandu-ma la aceasa firma.In plus daca refuz postul imi pierd somajul?
Va multumesc pt claritatea exprimarii. Asa s-a intamplat pana la urma adica mi-au acordat cele 20 de zile de preaviz dar totul scriptic. La final nu primesc nici un salariu(pt ca nu merg la serviciu) si nu platesc nimic.