avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare la o firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare la o firma in insolventa

Buna ziua,

Sunt in somaj si cand am fost sa-mi pun viza m-au trimis spre angajare la o firma. Am aflat ca firma respectiva este in insolventa de la o persoana care a lucrat acolo 4 ani si cand a vrut sa iasa la pensie a constatat ca nu avea vechimea corespunzatoare anilor lucrati la aceasta firma. Am fost la interviu si mi s-a confirmat ca firma este in insolventa dar functioneaza foarte bine pe alt nume si au contracte in derulare cu diverse hypermarket-uri. In plus mi s-a explicat ca noi negociem un salariu nu vechimea.
Intrebarea mea este ce inseamna aceasta insolventa si daca am vreo siguranta angajandu-ma la aceasa firma.In plus daca refuz postul imi pierd somajul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 18 Martie 2015
Nu are cum sa functioneze pe alt nume , daca este in insolventa. Puteti solicita de la acea societate o negatie, pentru a nu pierde somajul sau sa incheiati un c.i.m. pe durata determinat de cel mult 12 luni , astfel incat daca se va inceta c.i.m. , atunci va puteti relua somajul de unde a ramas..

Mergeti la ONRC si verificati acea societate.
Am uitat sa mentionez ca de la somaj nu m-au trimis cu vreo hartie la firma angajatoare ci totul a fost verbal. Postul nu a fost facut public nicaieri.
Cred ca cei de la AJOFM au un registru in care se mentioneaza ca ati fost trimis la un interviu pentru angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj? hannacska hannacska Buna dimineata! Am o situatie \\"ciudata\\" impreuna cu mai multi colegi.Lucram la o firma care a intrat in insolventa recent. Acelas proprietar de firma ... (vezi toată discuția)
Angajatori tepari bontas bontas Exista o baza de date cu angajatori tepari? Ce limite legale exista pentru a trece un angajator intr-o eventuala asemenea baza de date? Ce dovezi ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Folosire date personale Silviu12345 Silviu12345 Buna ziua, in urma cu 2 saptamani am fost rugat de catre unchiul si matusa mea sa le conduc duba cu agenti de securitate pana la bucuresti si inapoi deoarece ... (vezi toată discuția)