avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate i_pica

Activitate i_pica

Răspuns la discuția Abuz in asociatia de locatari
Un aspect important este cum se emit autorizatiile de constructie la Constanta.
Un studiu ar arata ca emiterea unei autorizatii poate dura si mai mult de un an...
Asa ca notificarea s-a facut in momentul depunerii dosarului la primarie si in perioada in care radetul inca mai opereaza astfel de servicii.
In perioada furnizarii de agent termic radetul nu intervine decat la avarii. Cel putin asa stateau lucrurile in 2014.
Protocolul a fost considerat nul din prima zi a lui 2015.
Deci sa inteleg ca asociatia mi-a facturat disconfortul vecinilor?
Nu s-a plans nimeni, in apartament fiind constant intre 18 - 20 de grade in cele mai grele conditii de iarna, si ne-am vazut destul de des pe perioada lucrarilor si nu numai.
Primul pas in toamna lui 2014 a fost inlocuirea tamplariei exterioare cu una cu rupere termica mare (geam triplu strat tratat 45mm), peretii exteriori fiind de 40cm grosime BCA.
Al doilea pas, dupa anularea protocolului a fost montarea a 2 termometre de interior, unul in partea de nord si unul pe vest.

Daca temperatura se masoara in grade celsius si se citeste cu termometrul, presupusul disconfort in ce se masoara?

Răspuns la discuția Abuz in asociatia de locatari
Sigilarea robinetilor s-a facut in baza protocolului incheiat cu asociatia de catre furnizorul de agent termic R.A.D.E.T. Constanta, operatiune rezervata exclusiv regiei in cauza prin h.c.l.
Protocolul semnat de presedinte si administrator.
Protocolul cuprinde acordul asociatiei pt sigilare robineti si motivarea cererii de sigilare si anume ca spatiul va deveni nelocuibil pe perioada lucrarilor (santier in lucru).
Sigilarea nu inseamna debransare.

Debransarea s-a facut tot legal la un spatiu comercial din condominiu si nu are legatura cu apartamentul in cauza.

CT = contor termic? Asa ceva exista doar in subsolul blocului ca metoda de contorizare consum colectiv.
Apartamentele nu au contoare individuale.

Răspuns la discuția Abuz in asociatia de locatari
Exista tevi interioare in apartament.
Nu exista CT la restul apartamentelor, plata se realizeaza la pausal.
Exista precedent de debransare in condominiu.
In plus fata de codul de omologare europeana, pe factura emisa la plata serviciilor furnizate de R.A.R. nu exista nici o mentiune in sensul omologarii.
R.A.R. poate incepe o procedura de omologare fara instiintare prealabila de plata?
Si daca eu nu sunt de acord?
Si daca se poate dovedi precedentul inmatricularii de modele identice fara aceste complicatii?
Cum pot intra in posesia actelor in momentul in care eu voi pleca din tara pe o perioada indelungata fara posibilitate de contact prin metode conventionale (e-mail, telefon)?
Aceste aspecte au fost aduse la cunostinta lucratorului rar, manifestandu-si in continuare refuzul de a-mi preda actele.
Aici vorbim despre o reprezentanta care ofera tratament preferential.
Afirmatia asta se poate sustine cu imaginile de pe camerele de supraveghere, orele la care se fac programarile si cum se respecta acestea.
Actele sunt procesate de catre lucratori dupa ureche... daca ai noroc poate te baga cineva in seama si te intreaba de ce stai la coada, dupa care vine raspunsul ca nu e de competenta lui. Cand il cauti pe cel cu competente te trimit inapoi sa stai la coada...
Intre timp un individ particular reuseste sa treaca masini prin hala de inspectii si sa ridice actele pe loc... la fel, imaginile de pe camere vin sa confirme.
Repet, dotari standard conform stasului de omologare europeana trecut in certificatul de inmatriculare, motocicleta fiind inmatriculata si rulata anterior intr-un stat UE.
Buna ziua,

In vara anului 2014, am incheiat un protocol cu asociatia de proprietari pentru sigilarea caloriferelor, motivul fiind inceperea lucrarilor autorizate de recompartimentare si renovare a apartamentului, pe perioada nedeterminata.
In baza protocolului, R.A.D.E.T. Constanta a intocmit un proces verbal de sigilare calorifere si a finalizat actiunea. Seriile si locatia sigiliilor se regasesc in acest proces verbal.
In continuare, caloriferele au fost deconectate si indepartate pentru inceperea lucrarilor.
In decembrie 2014, asociatia declara invalid protocolul printr-o sedinta nelegitima (cvorumul participantilor neindeplinit pentru a se putea lua decizii) si incepe facturarea de agent termic, consumul fiind calculat la suprafata incalzita, la apartamentul in cauza.
Cu alte cuvinte... din decembrie 2014 platesc facturi de incalzire si eu nu am calorifere, ba mai mult mai am si robinetii cu sigiliile R.A.D.E.T.
De curand am verificat la radet daca ar fi dispusi sa intocmeasca un proces verbal de constatare a integritatii sigiliilor, si se pare ca e posibil in urma unei cereri si a unei programari.
Ca documentatie, exista protocolul incheiat cu asociatia, procesul verbal de sigilare si toate chitantele.

Se poate recupera toata suma in instanta plus ceva daune morale?

[Sters - pe forum nu se solicita si nu se ofera consultatie particulara]
Buna ziua,
In procesul de autentificare de la R.A.R. Constanta, mi-a fost sesizata, de catre un inginer R.A.R., o nepotrivire de date.

Este vorba despre puterea inscrisa in ceritificatul de inmatriculare emis de D.V.L.A. (autoritatea competenta in U.K. regim permise si inmatriculari) si un indice de putere inscris pe eticheta comerciala de pe cadrul motocicletei.

Initial, inginerul respectiv mi-a dat un termen de solutionare de vreo doua saptamani, dupa care de o saptamana, timp in care eu, la indicatiile lui, trebuia sa contactez vanzatorul si sa lamuresc problema etichetei.

Pentru clarificare am dat telefon la reprezentantele fabricantului din S.U.A. , U.K. si Romania, de unde am obtinut aceeasi informatie: valoarea inscrisa pe eticheta comerciala este limita inferioara minima la care se poate reduce puterea motorului (35kW VARIANT), iar valoare inscrisa in actul de inmatriculare este puterea nominala calculabila, la iesirea din fabrica ( aprox. 62 kW) si care coincide cu valoarea inscrisa in certificatul D.V.L.A.

Motocicleta este una de serie, cu dotari standard si fara modificari aduse ulterior, cumparata de la un dealer autorizat al fabricantului si cu inspectia tehnica valabila pana in prezent. VIN-ul verificat inaintea achizitionarii.

Am revenit in scurt timp cu lamuririle de rigoare, numai ca sa aflu de la inginerul in cauza, sa-mi vad de treaba mea in continuare si sa nu mai astept, ca astept degeaba si sa-mi iau gandul ca voi mai inmatricula motocicleta in Romania...

In concluzie, vreau sa lamuresc daca retinerea actului original este legitima in conditiile date (atata timp cat exista si a fost pusa la dispozitie o copie tradusa si legalizata), motivul fiind valoarea inscrisa pe eticheta comerciala.

Va multumesc anticipat.
Datorita faptului ca RADET Ct nu mai incheie sub nici o forma contracte cu persoane fizice, ci doar cu asociatii de proprietari (din momentul in care s-au montat gigacalorimetre pe magistrala blocului) atunci au aparut firmele ce monteaza, intretin repartitoarele de costuri si calculeaza consumul individual de caldura pe apartamente in baza unui contract incheiat cu fiecare proprietar in parte.
Contorul termic individual este avizat metrologic si masoara diferenta de temperatura dintre tur si retur pe o anumita coloana de agent termic, valoarea citita fiind exprimata in aceleasi unitati pe care le afiseaza un gigacalorimetru. Diferenta intre cele doua instrumente consta in dimensiuni si capacitati de contorizare (unul conceput pentru dimensiunile unei magistrale iar altul pentru uz casnic). Deci practic, un contor termic individual este un gigacalorimetru mai mic...

Ca o imagine de ansamblu... se doreste modificarea modului de incalzire (de la calorifere la pardoseala) fara afectarea incalzirii centrale, a magistralei, a coloanelor de transport agent termic, etc. Este bine de precizat ca in conditiile in care as modifica suprafata radianta a caloriferelor pentru a satisface noua compartimentare as avea un volum de 80l de apa in calorifere; in schimb pentru a ajunge la aceiasi eficienta a caloriferelor mentionate mai sus, incalzirea prin pardoseala are un volum doar de 40l de apa.
Tehnic vorbind... nu poate fii vorba de o modificare a capacitatii instalatiei, pentru ca:
1. nu se modifica presiunea
2. la volumul respectiv de 40l de teava PEX cedarea de caldura se face mult mai lent decat in cazul fontei (economisindu-se astfel agent termic)
3. suprafata de incalzit este aceeasi...
4. problema radierii pe verticala la etajul inferior a fost rezolvata odata cu izolarea termica a planseului BA

In concluzie... rezonez cu opinia @Armenteros
E ca si cum a intreba asociatia daca iti da voie sa schimbi caloriferul din casa .


In cadrul asociatiei am de a face cu rea vointa, proasta interpretare a legii, cunostinte tehnice inexistente si bineinteles cu oameni de o calitate indoielnica...
Multumesc mult pentru sfaturi.
Iulian
Intentionez sa instalez un sistem de incalzire prin pardoseala intr-un apartament la etajul 7 din 10. Instalatia cuprinde pe langa sistemul de automatizare si un contor termic individual, propus ca metoda de contorizare de catre firma cu care asociatia are contract pentru instalare, service si citire a repartitoarelor de costuri.
Comunicand intentia mea asociatiei de proprietari, am fost informat ca acest lucru ar presupune aducerea de modificari proprietatii comune si necesita acceptul asociatiei. Acest accept se va oferi numai in baza unui proiect avizat de catre furnizorul de servicii (RADET).
Ca metoda tehnica de executie racordarea la reteaua termica se face intr-un singur loc in apartament fara modificarea, obturarea, devierea sau intreruperea traseului tevilor principale.
In discutiile neoficiale purtate cu RADET Constanta am aflat ca furnizorul nu se poate pronunta oficial si este doar decizia asociatiei, motivatia fiind ca de buna intretinere si functionare a instalatiei de termoficare a blocului se ocupa numai asociatia de proprietari.
Constat anumite lacune in interpretarea legii de catre presedintele asociatiei, fapt pentru care sunt pus pe drumuri inutile si intarziat din executie. Mai exact asociatia de proprietari se face tangenta lucrarii mele prin normele metodologice de aplicare a legii 230/2007, articolul 12, punctul B, litera h); litera ce face referire strict la instalatii de distributie a utilitatilor.
In concluzie... eu nu am in apartament instalatii de distributie (acele instalatii fiind situate in subsolul blocului), deci rezulta implicarea fictiva a asociatiei de proprietari pe proprietatea privata.
Inainte de a cere un raspuns oficial scris din partea asociatiei pe care il voi putea folosi in eventualitatea unei plangeri impotriva rea vointei anumitor persoane, v-as intreba cat de indreptatit sunt sa fac aceste demersuri.
Cat de mult afectez proprietatea comuna si presupusele instalatii de distributie si care sunt demersurile ce trebuie urmate pentru functionarea legala si contorizarea acestei instalatii prin pardoseala?
Multumesc anticipat,
Iulian