In vara anului 2014, am incheiat un protocol cu asociatia de proprietari pentru sigilarea caloriferelor, motivul fiind inceperea lucrarilor autorizate de recompartimentare si renovare a apartamentului, pe perioada nedeterminata.
In baza protocolului, R.A.D.E.T. Constanta a intocmit un proces verbal de sigilare calorifere si a finalizat actiunea. Seriile si locatia sigiliilor se regasesc in acest proces verbal.
In continuare, caloriferele au fost deconectate si indepartate pentru inceperea lucrarilor.
In decembrie 2014, asociatia declara invalid protocolul printr-o sedinta nelegitima (cvorumul participantilor neindeplinit pentru a se putea lua decizii) si incepe facturarea de agent termic, consumul fiind calculat la suprafata incalzita, la apartamentul in cauza.
Cu alte cuvinte... din decembrie 2014 platesc facturi de incalzire si eu nu am calorifere, ba mai mult mai am si robinetii cu sigiliile R.A.D.E.T.
De curand am verificat la radet daca ar fi dispusi sa intocmeasca un proces verbal de constatare a integritatii sigiliilor, si se pare ca e posibil in urma unei cereri si a unei programari.
Ca documentatie, exista protocolul incheiat cu asociatia, procesul verbal de sigilare si toate chitantele.
Se poate recupera toata suma in instanta plus ceva daune morale?
[Sters - pe forum nu se solicita si nu se ofera consultatie particulara]
Instanta este suverana in solutionare
Nu putem sa ne erijam in locul instantei,nu cunoastem eventualele aparari ale asociatiei de proprietari
Atat timp cat exista anterior sedintei pretins nelegitime un acord al asociatiei de proprietari cat si un protocol de sigilare caloriferein baza carora in fapt si in drept nu beneficiati de caldura,se poate suspecta un interes din partea asociatiei de proprietari de prejudiciere a intereselor dv
Totusi se ridica si problema ca lucrarea de recompartimentare si renovare a apartamentului, se executa in baza unei autorizatii de constructie cu termen concret de valabilitate de 12 luni -care eventual poate fi prelungit ,dar...o lucrare de renovare apartament care sa se intinda pe parcursul a mai mult de 24 luni,firesc ridica suspiciuni si interpretari
In primul rand, conform legii puteati contesta in termen de 45 zile hotararile A.G. indiferent daca ar fi fost sau nu statutara.
2. Numai in instanta puteti sa va recuperati suma pt. caldura, nu cred ca si daune morale, aveti grija sa nu treaca 3 ani, se poate prescrie.
Nu se intelege ca protocolul a fost anulat in adunare generala ci mai degraba in sedinta comitetului executiv.
Banuiesc ca protocolul cu asociatia nu a fost incheiat in cadrul adunarii generale, fiind incheiat in vara.
Cel mai probabil proprietarul a notificat asociatia cu privire la debransarea caloriferelor iar decizia privind protocolul a fost luata in CEx.
Cum a fost implicat si furnizorul de caldura se intelege ca totul a fost facut legal.
Trebuie clarificat daca exista tevi interioare pentru care asociatia sa poata solicita plata unei cote pentru agentul termic, nu si pentru intreg apartamentul.
Restul apartamentelor au repartitoare de costuri sau se plateste la pausal?
Exista apartamente care sa detina CT (ptr a compara costurile ptr incalzire)?
Se pot solicita atat sumele platite ptr incalzirea intregului apartament (cu exceptia celor ptr tevile comune) cat si cele ptr sigilare si constatarea starii sigiliilor.
Exista tevi interioare in apartament.
Nu exista CT la restul apartamentelor, plata se realizeaza la pausal.
Exista precedent de debransare in condominiu.
Daca nu exista CT la ce va referiti cand spuneti "precedent de debransare"?
Nu s-a finalizat debransarea,;a fost o situatie similara, (nu)au platit caldura, etc.?
Ce contine protocolul incheiat cu asociatia in 2014?
Sunt prevazute ce costuri cu caldura vor fi platite pe perioada debransarii? Adica pe perioada debransarii trebuia sa platiti cel putin cakdura ptr partile comune.
Ptr a ne face o idee mai clara asupra situatiei trebuie sa ne lamuriti in ce conditii ati obtinut acordul furnizorului ptr sigilarea tevilor.
Sigilarea s-a facut in vederea montarii unei CT?