avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dalkia Ploiesti nu aproba debransari, imposibilitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dalkia Ploiesti nu aproba debransari, imposibilitate montare centrala termica

Am depus o cerere la Dalkia Ploiesti pentru sistarea/sigilarea agentului termic pentru anul 2014-2015,m-au sunat si au spus ca vin sa-mi sigileze robinetii de pe fiecare calorifer tur si retur. Eu am pus dopuri, acestea fiind mai econome.Le-am comunicat acest fapt in timpul convorbirii telefonice si au refuzat sa se mai deplaseze la domiciliu. Mi-au indicat sa refac legaturile si sa cumpar calorifere daca aceste nu exista in vreuna din camere...#-o ... si abia apoi vor veni sa sigileze,dar exista riscul sa treaca cele 30 zile de la depunerea cererii.
Deoarece nu s-au prezentat la domiciliu le pot face o sesizare in acest sens, pentru ca mi-au refuzat cererea pe motiv nejustificat?

P.S
Deoarece la ora stabilita nu au venit,i-am sunat si le-am spus ca daca tot imi sugereaza calorifere noi, m-am gandit bine si doresc sa imi instalez CT, sa trimita un proiectant sa incepem debransarea in vederea noului plan... raspuns stupefian: Dalkia nu aproba debransari,din 2014 nimeni in Ploiesti.nu mai are voie sa instaleze CT :O
( ce sa fac... s-a reincarnat Ceausescu la Dalkia Poiesti si se reinstaureaza era comunista? SOS)
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
ContSters332880, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aurora1989 , utilizator 16:00, 11 Aprilie 2019
Nu va lasati, luptati in continuare, asa s-a intamplat in mai multe orase din tara, la noi in Tg Mures spre exemplu la fel, ca nu se poate, ca te amendeaza, etc, pana cand cam de un an, doi nu mai este nimeni la sistemul centralizat, toti suntem bine mersi, nu mai platim pierderi aiurea, nu tinem pe spate directori incompetenti, nu platim si pentru nesimtitii de ,,rau platnici,, etc. Va tin pumnii, curaj, nu va lasati!
Nici in Iasi nu aprobau debransarea, in conditiile in care pe scara mai erau doar 2 apartamente incalzite la ei si facturile veneau ca pentru incalzirea unui mic sat la munte (pierderi, coloane comune, lumanarile de la cimitir, cafeaua firmei de dimineata, totul era pe o factura si se ajungea la 1200 lei doar incalzirea la un apartament de o camera - al meu).

Pe timpul verii, cand coloana nu este alimentata, puteti frumos sa taiati tevile si sa sigilati capetele. Coloana comuna nu este afectata si oricum este pe proprietaea dvs. Acm, se apropie noiembrie si e posibil sa nu mai puteti face asta cu aprobarea lor pentru ca incep testele de incalzire (coloana se umple cu apa). Daca nu au inceput testele, taiere rapida.

De cand are tupeul Dalkia sa impuna oamenilor ce sa-si puna si ce sa nu-si puna in apartament? Auzi mizerie dom'le, nu cumva tre' sa astept aprobare si daca vreau sa-mi sexez nevasta?
Radet va face un serviciu. Cine nu mai doreste sa beneficieze de serviciu anunta si renunta, conform contractului cu RADET. Nici un serviciu nu poate fi obligatoriu. Doar la noi se incerca obligarea clientului la un serviciu prost, ineficient si scump. Parerea mea este ca trebuie anuntati ca nu mai doriti serviciul lor si atat. Este apartamenul personal si nu ei dicteaza cum ma incalzesc eu.
Nu trebuie să luați aprobare de la fostul furnizor de căldură.Puneți doape pe coloanele de căldură și luați consimțământul vecinilor pe verticală (jos-sus) și aprobare de la asociația de proprietari cu nr.înregistrare semnată de președinte,rămâne să plătiți căldura pe țevile ce traversează apartamentul.Căldura pe factură este calculată de furnizor în Gcal,iar repartizarea pe apartament o face asociația de proprietari.
Multumesc pentru raspunsuri!
Incercand sa solutionez cumva problema am gasit o lege interesanta :[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Abuz in asociatia de locatari i_pica i_pica Buna ziua, In vara anului 2014, am incheiat un protocol cu asociatia de proprietari pentru sigilarea caloriferelor, motivul fiind inceperea lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)