In vara anului 2014, am incheiat un protocol cu asociatia de proprietari pentru sigilarea caloriferelor, motivul fiind inceperea lucrarilor autorizate de recompartimentare si renovare a apartamentului, pe perioada nedeterminata.
In baza protocolului, R.A.D.E.T. Constanta a intocmit un proces verbal de sigilare calorifere si a finalizat actiunea. Seriile si locatia sigiliilor se regasesc in acest proces verbal.
In continuare, caloriferele au fost deconectate si indepartate pentru inceperea lucrarilor.
In decembrie 2014, asociatia declara invalid protocolul printr-o sedinta nelegitima (cvorumul participantilor neindeplinit pentru a se putea lua decizii) si incepe facturarea de agent termic, consumul fiind calculat la suprafata incalzita, la apartamentul in cauza.
Cu alte cuvinte... din decembrie 2014 platesc facturi de incalzire si eu nu am calorifere, ba mai mult mai am si robinetii cu sigiliile R.A.D.E.T.
De curand am verificat la radet daca ar fi dispusi sa intocmeasca un proces verbal de constatare a integritatii sigiliilor, si se pare ca e posibil in urma unei cereri si a unei programari.
Ca documentatie, exista protocolul incheiat cu asociatia, procesul verbal de sigilare si toate chitantele.
Se poate recupera toata suma in instanta plus ceva daune morale?
[Sters - pe forum nu se solicita si nu se ofera consultatie particulara]
Sigilarea robinetilor s-a facut in baza protocolului incheiat cu asociatia de catre furnizorul de agent termic R.A.D.E.T. Constanta, operatiune rezervata exclusiv regiei in cauza prin h.c.l.
Protocolul semnat de presedinte si administrator.
Protocolul cuprinde acordul asociatiei pt sigilare robineti si motivarea cererii de sigilare si anume ca spatiul va deveni nelocuibil pe perioada lucrarilor (santier in lucru).
Sigilarea nu inseamna debransare.
Debransarea s-a facut tot legal la un spatiu comercial din condominiu si nu are legatura cu apartamentul in cauza.
CT = contor termic? Asa ceva exista doar in subsolul blocului ca metoda de contorizare consum colectiv.
Apartamentele nu au contoare individuale.
CT= Centrala Termica
Daca existau proprietari cu CT ati fi putut afla cat trebuie platit pentru incalzirea partilor comune.
Din cele prezentate pana in prezent se intelege ca in continuare tevile sunt sigilate si nu ati finalizat pe parcursul a 2 ani si jumatate repozitionarea instalatiei de incalzire.
Trecand peste protocolul incheiat intre asociatie si RADET prin care s-a convenit sigilarea tevilor pe o perioada "nedeterminata", surprinzator prin prisma faptului ca autorizatia de construire pe care trebuia sa o obtineti este valabila pe o perioada determinata, asociatia trebuia sa respecte acordul si sa va puna la plata doar caldura pentru partile comune.
Nu cunoastem detalii privind lucrarile dar deja intrati in al 3 lea an de renovare si inca nu ati rebransat caloriferele, lucru care se repercurteaza asupra apartamentelor invecinate.
Un aspect important este cum se emit autorizatiile de constructie la Constanta.
Un studiu ar arata ca emiterea unei autorizatii poate dura si mai mult de un an...
Asa ca notificarea s-a facut in momentul depunerii dosarului la primarie si in perioada in care radetul inca mai opereaza astfel de servicii.
In perioada furnizarii de agent termic radetul nu intervine decat la avarii. Cel putin asa stateau lucrurile in 2014.
Protocolul a fost considerat nul din prima zi a lui 2015.
Deci sa inteleg ca asociatia mi-a facturat disconfortul vecinilor?
Nu s-a plans nimeni, in apartament fiind constant intre 18 - 20 de grade in cele mai grele conditii de iarna, si ne-am vazut destul de des pe perioada lucrarilor si nu numai.
Primul pas in toamna lui 2014 a fost inlocuirea tamplariei exterioare cu una cu rupere termica mare (geam triplu strat tratat 45mm), peretii exteriori fiind de 40cm grosime BCA.
Al doilea pas, dupa anularea protocolului a fost montarea a 2 termometre de interior, unul in partea de nord si unul pe vest.
Daca temperatura se masoara in grade celsius si se citeste cu termometrul, presupusul disconfort in ce se masoara?