avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate drcretoiu

Activitate drcretoiu

Multumesc pentru raspunsul prompt. Cunosc GoogleBooks, ideea de a digitiza carti sau alte documente este veche. Dar, GoogleBooks nu are decat putine informatii despre carti in limba romana, si mult mai putine carti in romana cu acces liber la text (daca exista vreuna). Oricum, eu nu am gasit cartea mentionata de mine pe GoogleBooks sau in alta parte.

Deci, daca inteleg bine, lucrarile sunt libere de drepturi de autor la 70 ani de la decesul autorului? Are vreo relevanta editura in care a fost publicata lucrarea (traducerea in acest caz) pe care vreau s-o scanez? Traducatorul are vreun cuvant de spus in ceea ce priveste copyright-ul?
Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe internet pentru a fi citite de tineretul de azi (nu vorbesc de vreo afacere, accesul va fi gratuit).
Îmi imaginez că trebuie să fie cineva proprietar pe textele/ traducerile respective, dar, de asemenea, am auzit că după o anumită perioadă acestea trec în domeniul public.
Mă puteţi sfătui în această privinţă?
Una dintre cărţi ar fi "Hiperboloidul inginerului Garin", de Tolstoi
[ link extern ]
Dacă vorbim de ediţia din '68, de exemplu, Editura Tineretului ar mai putea fi contactată, mai există?
Cu mulţumiri,
Dragoş
Răspuns la discuția probleme cu dosarul de dauna
Vorbeati de o inregistrare video de la o benzinarie. Nu are data si ora?
Am cateva intrebari legate de contractul de vanzare cumparare.
Am inteles ca acest contract trebuie insotit obligatoriu de o factura. Este corect?
Exista vreo prevedere legala (articol, paragraf...) care sa mentioneze un termen de efectuare a platii? Daca vreau sa vand un produs, pot sa primesc banii si peste 4 luni, daca specific asta in contract?
Termenul de factura proforma este corect? Factura proforma trebuie trecuta in contabilitate?
Daca eu sunt de acord, am voie sa livrez produsul (cu proces verbal de predare primire) fara ca banii sa imi fi intrat in cont?
Cu multumiri,
Dragos
Am cumparat o licenta de software, pe firma. Doresc instalarea acestei licente pe un computer al altei firme (in aceeasi locatie).
In contractul de licenta (EULA) se specifica faptul ca transferul licentei este permis. Nu se specifica in clar alte formalitati, cu exceptia faptului ca trebuie dezinstalat de pe computerul firmei care l-a cumparat (nu e cazul, fiind prima instalare) si a faptului ca licenta trebuie transferata cu CD/DVD-ul si certificatul de autenticitate.
Intrebarea este: simpla instalare si predarea actelor si a CDului constituie transfer? daca nu, ce acte de transfer pot fi facute? stie cineva codul, legea, articolul, paragraful unde este scrisa lista asta de documente de transfer? unde este definit transferul in general si cel de software in particular?
Cu multumiri,
Dragos