avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... termen contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

termen contract vanzare cumparare

Am cateva intrebari legate de contractul de vanzare cumparare.
Am inteles ca acest contract trebuie insotit obligatoriu de o factura. Este corect?
Exista vreo prevedere legala (articol, paragraf...) care sa mentioneze un termen de efectuare a platii? Daca vreau sa vand un produs, pot sa primesc banii si peste 4 luni, daca specific asta in contract?
Termenul de factura proforma este corect? Factura proforma trebuie trecuta in contabilitate?
Daca eu sunt de acord, am voie sa livrez produsul (cu proces verbal de predare primire) fara ca banii sa imi fi intrat in cont?
Cu multumiri,
Dragos
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:30, 11 Iunie 2009
Iesirea bunurilor din evidenta dumneavoastra contabila se poate face doar in baza facturii fiscale, factura se constituie ca baza de inregistrare a bunului de catre cumparator.
Puteti intocmi si contract de vanzare cumparare in care aveti libertatea de stabili si termenul de plata, nimeni nu va poate obliga la stabilirea acestuia, o faceti de comun acord cu cumparatorul.
Factura proforma este un fel de ciorna la factura fiscala propriu-zisa, nu se inregistreaza in contabilitate, prin ea se aduce la cunostinta cumparatorului bunurile si pretul acestora, care vor fi incluse pe factura fiscala .
Privitor la procesul verbal se poate intocmi operand transferul proprietatii de la vanzator la cumparator dar scaderea din contabilitate se face cu factura fiscala emisa ulterior predarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs valutar la factura proforma iuliaiulia01 iuliaiulia01 Daca emit o proforma, la cursul din ziua emiterii si clientul imi plateste peste 3 zile, eu cand ii facturez factura fiscala, pastrez cursul de pe proforma sau ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 O firma cumpara un produs pe baza de factura cu TVA, face inregistrarile contabile care sunt necesare si ulterior doreste sa faca o sponsorizare cu acel ... (vezi toată discuția)