avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate escape2009

Activitate escape2009

legally a scris:

In mod cert sotia dvs. ar trebui ajutata si nu in primul rand acuzata. Drepturile asupra cresterii si educarii copilului le aveti amandoi , in aceeasi proportie. Este un lucru foarte bun ca ati apelat la consilierea psihologica. Problema care, in opinia mea, va sta in calea unei relatii fiersti , armonioase, este problema alcoolului. De aceea, sfatul meu este sa incercati, daca va doriti ca viata de familie sa redevina ca mai inainte, sa oconvingeti pe sotie sa urmeze calea dezalcoolizarii, intr-o clinica specializata. Ati putea apela si la parintii acesteia, la alte rude, pentru ca impreuna sa o sfatuiti si sa ii explicati incotro se indreapta. Nu divortul este solutia care se impune, aceasta persoana , in opinia mea, fiind bolnava. Ar trebui sa incercati sa preluati custodia fetitei, cerand concursul celor de la Autoritatea tutelara, pentru ca ei sa efectueze o ancheta sociala si sa constate pericolul la care este expusa fetita. Succes.




Sunt cu totul de acord , dar sotia mea nu se lasa ajutata , am incercat absolut toate metodele, dar nu accepta problema ei cu alcoolul , de ajutor medical nici nu vrea sa auda , iar cosilierea psihologica deocamdata nu da roade . Nu pot sa o urc in masina si sa o duc la clinica de dezalcoolizare daca ea nu vrea .
Problema divortului am ridicat-o deoarece chiar ea a dorit sa divorteze si a retras actiunea cand tatal ei a spus ca vine martor sa spuna ca nu poate creste bine copilul datorita consumului de alcool si ca acesta alcoolul e cauza divortului .
Cat despre autoritatea tutelara cum pot fi acestia convinsi ca ea are aceasta problema cand ea in general bea acasa dupa ce vine de la serviciu dupa orele 17 , sau daca o viziteaza in una din cele 2 zile in care nu vea si e doar mahmura .
Mai mult ea acoperindu-se si cu hartii de la centru de femei abuzate .

multumesc pentru intelegere .
Problemele noastre stau in felul urmator :
Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de alcool progresiv ajungandu-se in ultima perioada ( cca 1 -2 ani ) sa se imbete la in medie cam la 2 zile . De aici atmosfera s-a degradat si am ajuns sa avem certuri dese , si chiar daca am facut tot posibilul sa las de la mine ( avem o fetita de 8 ani ), ea niciodata nu a recunoscut ca asta e cauza problemelor noastre ( betiile erau urate , nu mai stia ce vorbea si intotdeauna devenea certareata ) . Ca si cum nu ar fi fost indeajuns ce au generat probleme de alcool intre noi, s- a hotarat sa ne separam si a plecat de acsa de cca 2 luni . S-a mutat de acasa intr-un apartament care este pe numele fetitei si a luat si fetita , primt de aceasta ca dota de la strabunica ei . Chiar daca ea pentru ai fi mai usor ma scotea pe mine vinovat de toate inclusiv de faptul ca bea , mutarea si separarea de mine nu a dus la oprirea consumului de alcool, ba din contra .
Deci conditiile sunt :
- suntem casatoriti , in prezent separati , eu stau singur in apartamentul nostru ( care a fost cadou de la parintii mei - proprietari ramand parintii ) , iar sotia impreuna cu fetita , in apartamentul ( care este cu acte de dota pe numele fetitei de la strabunica ei ) acesteia in actul de dota fiin trecuti la tutela atat sotia cat si eu ( semnand amandoi pe act ).
- sunt in permanenta ingrijorat de fetita mea care sta mult timp cu un om baut rau si aceasta este principala mea problema .
- sotia a stiut sa atraga fata facandu-i multe pe voie si convingand-o ca eu sant vinovat de situatie . Cu toate aceasta ma inteleg foarte bine cu fetita si vine la mine in weekenduri si uneori si incursul saptamanii si este fericita .
- ambele apartamente indeplinesc conditii bune de crestere a unui copil si amandoi avem venituri apropiate .
- sotia se pricepe in a-si crea atuuri si a facut inainte sa plece un soi de circ ducandu-se fara motiv la un centru de femei abuzate pe motiv de violenta psihica impreuna cu fetita, deasemenea mi-a spus ca a anuntat autoritatea tutelara ca a parasit domiciliul , acest din urma lucru nestiind eu daca este si adevarat . Ea a facut acestea deoarece ce-i din familie inclusiv tatal ei nu agreaza ideea ca fetita sa stea cu un om cu probleme de alcoolism . problemele cu alcoolul le stiu cei din ambele familii , strainii sau prietenii mai putin in general consumand alcool mai mult acsa iar noi neavand multi prieteni .
- in prezent urmam o consiliere psihologica de cuplu cu cei de la centrul unde s-a dus , eu sperand ca astfel se va gasi o solutie la problemele de alcool ( si poate putem redeveni o familie ), din pacate dupa 1.5 luni inca nu se arata roadele iar consumul continua iar ea nu accepta gravitatea situatiei si sa mearga la dezalcoolizare cezand ca nu are nici o problema .
In aceste conditii as dori sa stiu :
1. Daca situatia continua , si betiile ei , fiind singura cu fata , sunt indreptatit sa incerc sa iau eu copilul ?
2. Daca da :
a) in situatia in care a-s dori sa astept , poate consilierea da roade si isi va rezolva problema si vom avea sanse sa redevenim o familie , care sunt posibilitatile si metodele prin care as putea sa tin eu fetita pentru a o feri de prezenta unei mame bete prea des ( fara a ne separa juridic - divort )
b ) In caz de divort care sunt posibiltatile si cum trebuie procedat pentru a feri copilul sa creasca in permanent cu o mama cu probleme de alcoolism si de a-mi fii incredintata ( macar pana isi rezolva problemele ).
3. Referitor la apartamentul care este pe numele fetitei ( in care locuiesc amandoua in prezent )ea nu imi permite accesul decat cand vrea spunand ca fiind mostenirea fetitei de pe linia bunicii sale , ea are drept de administrator ( chiar daca si eu sunt trecut pe act la tutela si ea poate sa faca in acel apartament ce vrea ) :
a) in caz neseparare juridica eu am dreptul de acces sau de spune ca nu sunt de acord ca unele lucruri sa fie facute cum vrea ea ( exemplu : a spart si modificat pereti )
b ) In caz de divort nu ma intereseaza ca ea sa se mute de acolo dar care sunt drepturile mele ptr a proteja interesul fetitei , in cazul in care copilul ramane cu ea si care sunt drepturile amandoura daca fetita o voi creste eu . Care este cea mai buna solutie ca drepturile fetitei sa fie aparate .
Mentionez ca daca este bauta , atunci si accesul la fetita este limitativ , afirmand ca acolo este casa ei si eu nu am ce cauta fara aprobarea ei , si cum aceasta se intampla des nu e bine .


Multumesc pentru rabdarea de a citi textul lung si anticipat pentru raspunsuri !
Inca o observatie el nu cred sa fi facut acceptarea dar practic el este sau mai bine zis foloseste si administreaza bunurile ce fac obiectul succesiunii si deci nu stiu chiar si prin notar daca nu se prezenta daca ar fi fost decazut din drepturi .
Multumesc inca odata pentru rabdare si intelegere .
situatia mai in amanunt sta in felul urmator :
Este vorba de o succesiune intre sotia mea si tatal ei pentru mostenirea dupa mama sotiei ( care a decedat ) - casatorita la data decesului cu socrul meu .
Dupa deces socrul , fara nici un motiv , a jignit-o intruna pe sotia mea si mereu o provoca ca dupa el si soacra mea , sotia nu va vedea niciodata nimic ( desi sotia nu ceruse nimic , ba mai mult era preocupata doar cu consolarea si ajutarea lui ). Acest lucru s-a repetat mereu cu toate ca sotia continua sa se poarte frumos cu el si incerca sa-l ajute considerand ca sufera . Din pacate lucrurile au continuat , au luat amploare , la fel si jignirile lui , si meru spunea ca nu va vedea nimic nici dupa moartea lui . La un moment dat sotia nu a mai suportat si a redus relatiile , dar lucrurile continuand , provocata fiind , s-a hotarat sa isi apere drepturile ( care initial nu le pretinsese ) si a mers la notar ( pana in 6 luni ) a facut acceptarea , si mai tarziu cand relatiile a fost obligata sa inceteze relatiile ( datorita jignirilor ) si a introdus actiunea de succesiune in instanta , de un partaj prin notariat neputand fi vorba nicidecum datorita atitudinii socrului ( lucru cu care el nu afost nicodata deacord considerand ca fiica sa nu are drepturi ).
In prezent el sustine si mizeaza ca nu o se prezinte in instanta ca nu va veni decat odata la nu stiu cate chemari ( dupa cum spune asa a mai facut la o alta succesiune din familia sa ) si ca procesul se va amana foarte mult ( "pana la Sfantul Asteapta de o sa se sature si o sa renunte fata lui " ) .
El a sustinut ca nu isi va pune avocat pentru ca va proceda cum am spus mai sus .
Nu stim sa fi facut acceptarea succesiunii de la el si nu ne-am interesat >
1. Daca el nu a facut acceptarea succesiunii care sunt efectele ( peste 1 luna se face 1 an de la deces ) ?
2. Sttind ca nu accepta prin notar , pana la urma prin instanta daca nu se prezinta sau vine foarte rar care sunt posibilitatile :
a) amanarea procesului foarte mult .Nepronuntarea
b ) nepronuntarea instantei ( evetual inchiderea cauzei ) lucrurile ramanand ca si pana acum fara efectuarea succesiunii ( asa cum vrea el ).
c ) pronuntarea in lipsa lui in acest caz :
*) cum se face pronuntarea si de ce se tine cont .
** ) este atacabila de el , tinand cont ca nu s-a prezentat ( el a fost citat si a primit citatia legala acasa )

Mai sunt alte aspecte care pot fi luate in seama ?

Multumesc mult pentru raspunsuri , si mii de scuze ca am revenit cu un text asa de lung , dar nu m-am clarificat foarte mult , nepricepandu-ma la astfel de lucruri .
Multumesc si pentru rabdarea si raspunsurile viitoare pe care mi le ve-ti acorda .
O zi buna !
In cazul de fata exista doar 2 mostenitori si una din parti nu este de acord cu deschiderea succesiunii dorind amanarea . Reclamantul a acceptat succesiunea in mai putin de 6 luni de la decesul peroanei a carei masa succesorala face obiectul partajului . Neputandu-se pe cale amiabila , reclamantul a deschis proces de succesiune . Ambele parti au fost citate legal . Paratul intentioneaza si chiar a afirmat de multe ori ca nu se va prezenta la proces si prin aceasta tehnica spera sa amane succesiunea foarte mult ( ani de zile ) .
Este posibil ca prin neprezentarea paratului la proces , sau prezentarea rar dupa mai multe amanari , prezentandu-se din cand in cand , succesiunea sa se lungeasca foarte mult pe ani de zile asa cum spera ?
E posibil ca instanta sa judece in lipsa paratului in caz ca acesta nu se prezinta sau tergiverseaza fara motiv . In caz ca da hotararea nu este atacabila de parat pe motiv ca el nu a fost prezent ( chiar fiind citat legal ) ?
Mentionez ca paratul doreste sa nu se prezinte fara a motiva cu documente absenta , ci doar ca nu se prezinta sau va veni la o infatisare dupa 5 - 10 amanari ( cel putin asa spera el ).
Multumesc .
Buna ziua !
Sotia mea a intentat divort, cu prima prezentare maine. Ea in cerere a trecut ca sunt si eu de acord dar nu este asa . Imi iubesc sotia si o apreciez si deasemenea si fetita noastra de 7 ani pe care o ador . In cuplul nostru au fost mici discutii ( ca peste tot ) , insa ea este foarte sensibila si are stilul ca la arice discutie trebuie sa ne despartim sau sa divortam . Mentionez ca suntem casatoriti de la 19 ani ( 1990 ) , si in 2000 ea a mai introdus odata actiune de divort care s-a finalizat , dar dupa 4 luni de la pronuntare m-a cautat si cateva luni mai tarziu ne-am impacat si recasatorit . Acum istoria se repeta dar e la mijloc si si fetita noastra adorabila , iar eu tin la sotia mea . Din pacate in ultimul an au fost o serie de evenimente rele incepand ( cronologic ) cu moartea catelui ( pe care il iubea , moarte bunicii care a crescut-o pe sotia mea , la cateva luni moartea mamei ( sotiei ) care suferea de cancer iar a doua zi dupa inmormantare tatal sotiei a avut o atitudine prin care si-a renegat fata , si desi sotia a facut tot posibilul sa se impace cu el au fost intre ei multe scandaluri care care au depasit limitele relatiei tata - fiica . Toate acestea au facut-o sa fie foarte afectata si desi i-am fost alaturi s-au rasfrant si asupra casniciei noastre facand-o s-o vada intr-o lumina pesimista . As dori sa nu se mai ajunga ca in 2000 la pronuntareadivortului, ca apoi sa ii revina sentimentele bune . De aceea as dori sa stiu urmatoarele :
1. Cum se poate amana sau prelungi pronuntarea divortului ( cu care nu sunt deacord ) pentru a-i lasa cat mai mult timp sotiei sa isi revina psihic din evenimentele traite ?
2 . Deoarece i-am spus ca nu sunt de acord , ea a spus ca va spune instantei ca nu va pune nici un martor ci doar va enunta ea ca nu ne potrivim si nu va da nici un amanunt . In conditiile in care ea de multe ori o vad ca ezita exista posibilitatea ca fara martori sau sustinerea cu argumente instanta sa anuleze cererea ei de divort ?
3 Exista alte mijloace prin care daca ea nu doreste sa isi sustina cerea cu tarie sau argumente sa ii fie respinsa cerea ?
4. In cazul in care ea nu va sustine decat nepotrivirea fara sa argumenteze si fara martori instantei ii este suficient ca in conditiile in care eu tot nu sunt de acord si este si un copil la mijloc , sa finalizeze cererea prin pronuntarea divortului si anularea casatoriei ?
5. Pot sa fac ceva asfel incat daca ea ezita si nu sustine suficient cerea sa se anuleze cerea ei ca nefundamentata ?