Este regretabil cum multi parinti folosesc copiii pentru a se razbuna pe fostul partener si pe sotul/sotia acestuia, cum pun orgoliile personale (ranite sau nu) inaintea fericirii copilului lor ... Ceea ce nu inteleg astfel de parinti este faptul ca un copil are nevoie de ambii parinti, chiar daca sunt despartiti, copilul nu este vinovat de despartirea lor si nici nu trebuie implicat in conflictele acestora ... Este evident faptul ca partenerul dvs. trebuie sa ceara in instanta program de vizita la domiciliul lui / dvs., astfel incat nu va trebui sa mai plecati de acasa ... mai mult, pastrati toate documentele ce dovedesc atat plata pensiei de intretinere cat si a tuturor bonurilor de achizitie a oricarui produs destinat copilului ... cine stie ce e in stare sa mai faca fosta ...
castiga 1500 lei - asa stiam si eu, ca pensia "de intretinere" este stabilita pt a acoperi (in limita sumei prevazute de lege sau stabilita de comun acord) cheltuielile cu intretinerea copiilor, nu doar cu hrana ... ma interesa daca ma poate obliga DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL la mai mult
Buna ziua, rog comunitatea Avocatnet sa ma ajute in urmatoarea problema : platesc pensie alimentara pt. 2 copii, insa la intelegere cu fosta, in cuantum de 50% (procent mentionat in actul de divort) si nu 33%. Fosta e mereu nemultumita, desi este o suma considerabila, peste 2.000 de lei. Ea doreste ca, pe langa aceasta suma, sa mai contribui jumi-juma la tot felul de cheltuieli ale copiilor : cheltuieli scolare (rechizite, uniforme etc), medicale, tabere, etc ... Imi iubesc copiii, sa nu ma intelegeti gresit, dar le dau 50% din venituri, am si eu o casa de intretinut, o masina si o noua familie (sotie si copil). Exista vreo prevedere legala care ma poate obliga sa mai dau bani in plus, fata de ce le dau deja, mai ales ca e mai mult decat ce prevede legea? Ea alege intotdeauna clinica cea mai scumpa, tabara cea mai scumpa, hainele sau rechizitele cele mai scumpe, nu se uita la bani, fiind obisnuita cu "bani multi" ...
Buna ziua,
As dori sa aflu daca, in urma pronuntarii unei hotarari la o plangere contraventionala depusa de mine, sunt nemultumit de hotarare referitor la un singur capat de cerere, in apel solicit modificarea acesteia doar pt capatul de cerere respectiv sau anularea sentintei in totalitate ?
Puteti dovedi ca in colet se afla telefonul despre care vorbiti ? Daca primitorul spune ca a primit o cutie goala ?
Buna ziua, as dori sa aflu daca exista vreo posibilitate legala prin care fiica mea minora, 16 ani, sa primeasca in proprietate un apartament de la o persoana in varsta, fara rude, mostenitori (infiat legal acum 70 de ani), persoana cu care fiica mea nu are o legatura de sange (concubinul mamei mele - bunica fetei). Daca exista, care este aceasta? Fiica mea ar putea dispune, la 16 ani, de apartament, cum doreste? Multumesc.
Buna ziua, in cazul in care doresc sa formulez recurs impotriva unei sentinte date la o cerere de chemare in judecata depusa in 2012 pe vechiul cod de procedura civila, il formulez azi pe baza vechiului sau noului cod ? Multumesc.
Buna ziua, societatea x doreste sa dea in judecata administratia drumurilor pt ca si-a distrus o masina datorita starii proaste a drumului, care a determinat avarierea autovehicolului. Care este temeiul legal al cererii de chemare in judecata? Este o actiune civila sau comerciala? Multumesc.
Buna ziua, as dori sa atac cu apel o sentinta a judecatoriei X prin care mi se respinge o plangere contraventionala. Temeiul legal este art.461,466 Cpc? Prin cererea de apel cer modificarea sentintei in sensul admiterii plangerii? Multumesc.
taxe de timbru nu au existat, fiind litigiu de munca