avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Gafton

Activitate Ana Gafton

Exista vreo prevedere legala care sa interzica unei persoane sa aiba Contract individual de munca si contract de prestari servicii ca PFA la acelas angator/beneficiar?

Multumesc
Scuze ma refeream la CAS. I se recalculeaza cumva pensia in acest caz?
Va multumesc de raspuns.
Dar de ce ar mai trebui sa plateasca si CASS-ul din moment ce este la pensie?Cazul meu este de un angajat - pensionar pentru limita de varsta in sistemul privat, nu in sistemul public.
Stiti cumva si care este temeiul legal (in ce lege/legi pot gasi aceste informatii)?
Buna ziua,

Ce contributii trebuie platite pentru un angajat - pensionar pentru limita de varsta?

Va multumesc.

Persoana fizica straina inregistrata in Romania doar in scopul de a plati taxele (TVA, impozit pe venit) poate angaja alte persoane pe baza de conctract individual de munca?

Cu stima,
Ana Gafton
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

Se poate angaja in sistemul privat un pensionar cu pensie de serviciu anticipata (conform legii nr. 179/2004 art. 17 - privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor).

Cu stima,
Ana Gafton
Buna ziua,

Stiti cumva unde anume in Bucuresti se depunde declaratia cu privire la fondul de solidaritate pentru persoanele cu handicap? Exista o procedura sau documentatie speciala?


Va multumesc,
Ana Gafton
Răspuns la discuția indemnizatie concediu medical
Buna ziua,

Unde as putea gasi modelul unei astfel de adeverinte?

Multumesc anticipat
In cazul unui contract de munca ce se inregistreaza acum pentru o perioada lucrata in 2007 (pe baza unei decizii judecatoresti definitive si irevocabile), ce procente se aplica la calculul impozitelor : procentele valabile in 2007 sau procentele valabile in prezent.

Cu multumiri,
Ana Gafton