avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate mihalache70

Activitate mihalache70

Multumesc frumos pt sfaturi !
Am solicitat bancii expres eliminarea unui comision pe considerentele si in virtutea respectarii ordonantei dar banca mi-a raspuns ,,ca OUG 50/2010 nu se aplica contractelor ,,Prima Casa,, respectiv contractelor de credit referitoare la credite acordate unui public restrans pe baza unei dispozitii legale de interes general, la rate ale dobanzii mai mici decat cele practicate in mod obisnuit pe piata sau fara dobanda ori in conditii care sunt mai avantajoase pentru consumator decat cele obisnuite de pe piata si cu dobanzi mai mici decat cele practicate in mod normal pe piata. In aceste conditii pentru contractul dvs nu se aplica OUG 50/2010,,.
Acesta e raspunsul scris al BRD ! E normal asa?
Buna ziua,
Va supun atentiei situatia urmatoare solictand un sfat pertinent: in anul 2009 am contractat un credit ,, Prima Casa,, in euro la BRD, in conditiile respective inclusiv plata comisionului de administrare a creditului si comisionul de administrare a contului curent.Dupa adoptarea OUG 50/2010, m-am adresat BRD solicitan clarificarea situatiei celor 2 comisioane de administrare, actul normativ precizand clar la art. 36, plata comisionului de administrare credit sau comisionul de administrare cont curent, eu platind ambele comisioane.Pe data de 30.09.2010 BRD imi raspunde ca OUG50/2010 nu se aplica la creditul meu, invocand art. 2, litera i! Intrebarea e ce pot intreprinde pt a inlatura unul dintre comisioane?
Răspuns la discuția Afisare lista intretinere
Astazi, 30.06.2010 am costatat faptul ca a fost afisata lista de intretinere aferenta lunii mai si se specifica clar pe ea: afisata pe data de 22.06.2010, fapt neadevarat...
Multumesc pt lamuriri, maine ma voi adresa scris presedintelui asociatiei de proprietari cu privire la eliminarea acestui aspect..
Nu e mare lucru dar pe mina m-a deranjat ca trebuie sa ma prezint la casieria asociatiei sa platesc ce am consumat si sa nu stiu suma, si poate doresc sa solicit o lamurire la ceva...
Răspuns la discuția Afisare lista intretinere
De exemplu, lista de intretinere aferenta lunii februarie 2010 a fost afisata pe 02.04.2010 (pe lista se specifica afisarea la data de 19.03.2010), luna martie a fost afisata pe 06.05.2010 (pe lista se specifica afisarea la data de 20.04.2010) iar luna mai inca nu este afisata, desi astazi este 29.06.2010.
Azi am fost la asociatie si am platit intretinerea dar am aflat cuantumul acesteia dintr-o lista a administratorului, nu din cea afisata la avizierul scarii unde locuiesc...
Buna ziua,
In blocul unde locuiesc, lista de intretinere lunara se afiseaza dupa data de 30 a lunii, in momentul platii la casierie neavand la cunostinta de suma respectiva.
Desi am solicitat verbal administratorului asociatiei sa ia masuri de afisare in timp util a listei respective, acest lucru nu s-a intamplat...
Va intreb respectuos cine este responsabilul legal al afisarii listei de intretinere lunare si ce ar trebui sa intreprind pt a intra in posesia acelor informatii inainte de prezentarea la casierie?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Costuri taxe notariale
Nimeni nu stie cu aproximatie?
Răspuns la discuția Costuri taxe notariale
Rugamintea de apreciere a costului notarial a fost orientativa...Daca poate aprecia cineva in cunostinta de cauza va rog frumos ... Va multumesc !
Cat costa in total, aproximativ bineinteles, toate documentele incheiate la notarul public la cumpararea unui apartament in valoare de 50.000 Euro achizitionat prin programul ,,Prima Casa,,(contract v/c, intabulare, contractul de credit, ipoteca, etc.).Va multumesc!
Răspuns la discuția ELIGIBILITATTE ,,PRIMA CASA,,
Avand in vedere cele descrise, astazi m-am prezentat la juristul BRD care mi-a comunicat ca se accepta la creditul Prima Casa chiar daca ai o proprietate, acea proprietate sa fie dobandita in urma decesului proprietarului de drept si nu alte modalitati de dobandire: donatie, mostenire cu proprietarii de drept in viata, contract de vanzare-cumparare...Situatia mea era cam asa: am mostenit casa parinteasca in urma decesului parintilor, in acctul de succesiune intocmit, desi eram casatorit in acel moment, am mostenit proprietatea doar eu, sotia fiind straina de aceasta proprietate. Raspunsul din partea juristului BRD in cazul meu a fost favorabil in cazul sotiei, eu fiind coplatitor...