avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate karmenklaudiaro

Activitate karmenklaudiaro

Ma ocup de o firma care se afla in procedura de inchidere voluntara, a mai ramas in patrimoniu un teren intravilan care, dupa radierea societatii, inteleg de la Reg.Comertului, ca va fi atribuit asociatului unic.
Pana aici este OK. Problema este ca asociatul unic este o firma straina, nerezidenta, cu sediul intr-un stat membru UE, care nu mai are vreo sucursala ori reprezentanta in Romania si nici nu intentioneaza sa infiinteze vreuna.
Despre dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor intravilane de catre cetateni straini nerezidenti ori persoane juridice straine nerezidente, membre UE, am tot citit L.312/2005.
Aici insa nu se pune problema dobandirii dreptului (dreptul de proprietate emana din inscrisul- certificat ori decizie, inca nu stiu- ce va fi emis de Reg.Comertului), ci problema intabularii acestui drept in CF de catre solicitant firma straina: se poate ori nu in tara noastra? Cum sa procedez? Ce documente se cer in aceasta situatie, in afara celor eliberate de Reg.Comertului ? Va multumesc!
Dragi prieteni,
Va rog frumos sa ma ajutati cu opiniile/raspunsurile voastre in privinta urmatorului caz concret :
1. Societate aflata in dizolvare/lichidare simultana voluntara (art.235 L31/'90- imposib.realizarii ob.de activitate), fara numire de lichidator, fara datorii la buget ori creditori, dar cu un teren intravilan de dimensiuni reduse (folosit pt parcare) ramas in patrimoniu la data declansarii procedurii;
2. Asociat unic este persoana juridica straina nerezidenta, dintr-un stat membru UE, fara sucursala ori reprezentanta in Romania.

Intrebare: Poate asociatul unic sa devina proprietar si sa intabuleze terenul in Romania dupa inchiderea procedurii-radierea societatii? (in conditiile in care s-au scurs cei 5 ani de "restrictii pentru straini" prev de L315/2005, tara noastra fiind membru UE din 1 ian.2007).
Va multumesc foarte mult !
Buna ziua, ma adresez cu respect Dvs, cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat, o indrumare, o opinie pentru urmatoarea situatie:
Firma noastra are in proprietate un imobil achizitionat cu 7 ani in urma.
Putem vinde acest imobil, care nu face obiectul nici unui litigiu, daca suntem in proces cu un beneficiar pentru un contract de lucrari legat de activitatea companiei?
Pe fond am castigat noi, in apel a castigat reclamantul, suntem in faza de a declara recurs. In ipoteza in care am pierde procesul si s-ar pune problema unei executari silite, executorul poate revoca vanzarea, neavand ce altceva sa execute, intrucat firma nu mai are nici un bun? Sau se va indrepta asupra asociatilor si atunci va intreb: ce inseamna ca asociatii unui SRL sa fie urmariti in limita aportului lor?
Va multumesc foarte mult pentru efortul Dvs si va doresc toate cele bune!