Are valabilitate o dovada de circulatie fara stampila unitatii emitente?
Am fost oprit de un echipaj de politie si mi-a fost retinut 30 de zile permisul de circulatie pentru depasire pe linie continua. din pacate cu circa 18 zile am observat ca nu exista stampila pe dovada de retinere a permisului. Am depus contestatie inpotriva procesului verbal dar mi a fost respin pe motivul tardivitatii. La depunerea contestatiei am uitat sa depun si copia dovadei. Doresc sa mai aflu daca am executat 27 zile din pedeapsa dupa care am avut nevoie de carnetul de conducere si pe baza actului eliberat de registratura am cerut suspendarea pedepsei cite zile trebuie sa predau carnetul de conducere,in cazul ca pierd procesul?
Masina depasita a plecat mai devreme inainte sa semnez Eu procesul, initial am vrut sa refuz semnarea dar politistul a spus ca nu pot face contestatie pentru ca nu-mi procesul daca nu semnez. Dupa acesta am semnat.
La o curba cu forma S cu vizibilitate am depasit pe linie continua si la curba cealalalta m-a oprit echipajul de politie. Din unghiul in care era postat echipajul nu putea vedea efectiv marcajul de pe axa drumului. A oprit si masina pe care am depasit ca martor, dar pe procesul de constatare martorul asistent nu a semnat, eu nu am fost de fata cind a discutat cu martorul! Mi a adus la cunostinta cu ce consecinte este fapta ce am savirsit, urmind ca dupa complectarea actelor sa semnez procesul verbal si mi-a dat o dovada pentru 15 zile. ajungind acasa am observat ca NU ARE APLICATA STAMPILA UNITATII DE POLITIE! Intrebarea mea este: poate fi valabila constatarea contraventiei numai pe baza presupunerii existentei marcajului longitudinal? Este valabila dovada fara stampila? Din cite stiu orice document cu regim special trebuie sa aiba aplicata stampila unitatii.
Va multumesc pentru atentie.
Buna ziua
Lucrez in cadrul unui holding european , care are in componenta o firma din Romania cu sediul in Oradea.Sunt angajat de catre partea romana.Am primait o masina de serviciu cu nr de ungaria, foaie de parcurs din ungaria.Pina acum am complectat pe foaie ca destinatii denumirea firmelor unde m-am deplasat. De aprox o luna se cere ca sa complectez in loc de denumire, strada si nr strazii unde m-am deplasat. Nestiin in multe localitati adresa exacta dupa nemele strazii si nr-ul am complectat in continuare numai denumirea firmei. In urma acestui fapt mi sa considerat ca foaia de parcurs nu este complectat corect si ca mi se opreste salariul pe motiv ca nu am justificare pe carburant,(alimentez cu card MOL).Intrebari Legislatia Romana cum are modul de complectare a foi de parcurs? Daca ma opreste Politistul pt control poate sa ma amendeze daca vede la rubrica destinatie numele si nr strazii, este valabil acest mod de complectare? Stiu ca in Ungaria pt complectare necorespunzatoare se aplica o amenda de 50000 Ft.dar nu am reusit sa aflu modul concret de complectare.
Va multumesc
Multumesc pentru promptidudinea si corectitudinea raspunsurilor pentru subiectul cu diurna.
Mai am o intrebare Vor sa ma trimita in delegatie in ungaria pentru patru zile, dar am fost anuntat numai cu patru zile calendaristice inainte.Care este termenul la care trebuie anuntat angajatul pentru plecarea in delegatie?, In contractul individual de munca nu este precizat nici o clauza cu delegatie! ESTE posibil refuzuk acestei delegatii , sau daca nu atunci ce consecinte poate avea refuzul meu. Cat este cuantumul diurnei pentru strainatate, si de unde trebuie sa ridic banii de diurna? De la firma care ma trimite sau firma la care sunt trimis?
Buna ziua
Sunt angajat la o firma din romania care este membru al unui holding european. . Angajatorul poate conditiona in vreun fel , (in afara de acele conditii prevazute in contractul colectiv de munca) acordarea de banii de diurna? Ma refer explicit la: trebuie sa prezint de fiecare data bonurile de casa pentru suma de 25 ron , suma acesta este valoarea diurnei acordata. Ridic din caserie anticipat o suma anume necesara pentru activitatea de o saptamina, daca in ziua respectiva in care sunt in alta localitate nu am consumat in valoare de 25 ron atunci diferenta de suma pina la 25 ron trebuie sa predau la caserie. Sau daca am pierdut bonul de casa, atunci trebuie sa predau suma de 25 ron din buzunar sau se retine din salariu. Are un temei legal acest fapt? Care lege este aplicabila, fiscala-juridica? Poate interzice utilizarea sumei in anumite scopuri, ma refer la cumparaea de tigari? Mentionez ca in contractul individual de munca nu este mentionat nimic despre diurna sau acordarea ei. Va multumesc anticipat pentru raspuns O zi buna