avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate usedtobeNemesh

Activitate usedtobeNemesh

Buna seara,
Am o problema cu un vecin care s-a decis sa nu mai lase pe nimeni sa parcheze masina pe partea lui de gard. Strada, lata de 6,4 m, nu are trotuare, este o strada cu regim privat (o fundatura care poate fi inchisa oricand cu bariera iar a carei asfaltare a fost platita de catre toti cei cu proprietati cu iesire la strada, imparteala facandu-se in functie de numarul de proprietati, nu de metri liniari deschidere). Un vecin cu deschidere de 20 de metri liniari nu mai permite parcarea niciunei masini pe partea lui de strada, el avand curte cu poarta de access, dar lasand permanent singura masina in afara curtii. Sunt vecini care au deschidere mult mai mica de 5-6 m si care pot parca o singura masina in curte avand suprafata foarte mica in curte (20 mp in care intra si scara de acces in casa), iar a doua masina o lasa in afara curtii. Vecinul mai sus mentionat face scandal de fiecare data cand vede o alta masina parcata pe partea lui de strada. Daca cei cu curtea mica parcheaza pe partea lor de strada si cei cu curtea mare pe a lor, nu mai ramane loc de trecere decat pentru o masina mica, nicidecum pentru o eventula masina de interventie in caz de urgenta si nici pentru masina de gunoi.
Exista vreun temei legal in baza caruia vecinul mai sus mentionat poate interzice parcarea altei masini langa gardul lui, pe strada (bineinteles fara a bloca nicio cale de acces)?
Va multumesc anticipat
grace_r a scris:

Singurul lucru pe care va trebui sa-l discut cu tipul de la HR este problema somajului.


pai asta va fi marea problema de fapt:
Ru va solicita sa facetiu cerere de incetare a contractului cu acordul partilor (art 55 litb din coodul muncii) si va promite niste salarii compensatorii ;)
Daca acceptati si faceti dvs cerere, nu veti avea dreptul la somaj !

Daca vreti sa puteti lua somaj va trebui sa refuzati oferta lor si sa le spuneti ca asteptati sa decida daca vor sa va concedieze individual cu art 65 alin 1 din codul muncii, caz in care veti putea beneficia de somaj daca , binenteles, aveti indeplinita si conditia de a avea stagiu de cotizare (lucrat cu contract de munca) de 12 luni in ultimele 24 de luni de la data depunerii cererii de somaj.

La cocediere individuala veti avea dreptul prin lege (si nu prin bunavoinat angajatorului) la:
- preaviz de 20 de zile lucratoare in care putei lucra doar 4 ore pe zi si platit integral cu 8 ore
- plata a 1 salariu compensatoriu
- plata concediului de odihna neefectuat

Sper sa va fie utiel informatiile!


Multumesc frumos, au fost foarte utile informatiile dumneavoastra cat si cele ale celorlalte persoane. Inca odata multumesc frumos, o seara buna.
tudorvaleriu a scris:

1. Daca aveti un loc de munca asigurat unde sa va duceti puteti sa faceti si cerere de incetare a CIM sau notificare de demisie, in conditiile in care ei au spus ca va da 3 salarii compensatorii.
2. Daca nu aveti unde va duce atunci asteptati sa va concedieze ei, prin desfiintarea locului de munca si in acest fel beneficiati de un salariu compensare si puteti sa beneficiati si de indemnizatie de somaj.


Ei au spus ca-mi vor da 2 salarii compensatorii; un prieten de-al meu stia ceva de 3 salarii compensatorii.
Cazul meu ar fi punctul 2 adica nu am alt loc munca asigurat.
Din cele enuntate pana acum vad ca intervalul ar fi 1-2 salarii comp. maxim iar pozitia mea, din punctul asta de vedere, ar fi destul de favorabila. Singurul lucru pe care va trebui sa-l discut cu tipul de la HR este problema somajului. Multumesc tuturor celor care au participat, pana in momentul de fata, la clarificarea situatiei . Astept si alte pareri, sfaturi.
Edbah a scris:

Contractul colectiv de munca la nivel national prevede 1 salariu compensator, unele CCM-uri pe ramura chiar 2 salarii compensatorii ( ramura comert).
Interesati-va daca nu cumva exista CCm la nivel de unitate care sa prevada chiar mai multe astfel de salarii compensatorii,


Unde as putea sa ma interesez de chestia asta ? Multumesc frumos.
lumi71 a scris:

Ideea este sa nu faceti targuri cu patronul in genul "Cerere cu acordul partilor", ca nu veti mai primi nici compensatii, nici nu veti avea dreptul la indemnizatie de somaj. Sa va inceteze contractul pe motivul real, restrangerea activitatii.
Siucces


Mai spuneti-mi, va rog, ca m-ati facut curios. Ce anume va face sa spuneti chestiile acestea ? Sa inteleg ca eu daca ma duc maine si semnez respectivul acord, nu voi primi primi nimic desi ei au spus ca-mi vor da marea cu sarea ?
Unitatea i-si desfasoara activiatea in domeniul Software/Tehnologii iar eu eram angajat pe postul de programator.
Nu eu am demisionat ci am fost anuntat ca voi fi demis oferindu-mi-se cele insirate mai sus daca despartirea se va face prin comun accord.
Locul de munca nu va fi desfiintat ci un coleg de-al meu urmeaza sa ocupe pozitia mea.
Buna ziua. Tocmai am sosit de la locul de munca unde am fost instiintat cum ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele argumentandu-se ca bugetul alocat proiectului la ca lucram eu si colegii mei nu mai este indeajuns de mare pentru noi toti, urmand ca eu sa fiu concediat. Un alt argument a fost contextul actual (criza) si efectele sale. Nu mi s-a propus sa trec pe alt post ci mai degraba o evacuare cat mai rapida a cladirii insa enuntata cu multa gratie. In schimb mi s-au oferit urmatoarele: salariu intreg pe luna curenta, 2 salarii compensatorii si plata concediului neluat inca. Vorbind cu un cunoscut despre situatia mea, el spunea ca as avea dreptul la 3 salarii compensatorii. Rugamintea mea ar fi daca se poate sa-mi spuneti cam ce drepturi am in cazul de fata (trebuie sa iau 2 sau 3 salarii compensatorii; bonurile de masa pentru luna curenta ar trebui sa le primesc ... ?). Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.