daca eu ca persoana fizica primesc o anumita suma in contul meu personal lunar ..sa zicem mai mare de 10000euro cit platesc statului ?este obligatoriu sa declar la fisc suma ? sau am un plafon pe care statul il impoziteaza cu 16%?
pai,nu stiu ce se poate intampla,pentru ca in momentul in care au fost scadente cec-urile nu aveam disponibil in cont,deci cec-urile au fost refuzate.vreau sa stiu ce se intampla ,dupa cum am spus nu am inregistrat acel bun in contabilitatea celei de-a doua firme,sunt inregistrate in contabilitatea primei firme,dar la politie au ajuns cele doua cec-uri de la firma a doua.CE SE POATE INTAMPLA?
revin cu problema mea,sunt asociat la doua firme,la nici una administrator,in luna aprilie am achizitionat de la o soc.un bun ,in schimb am eliberat doua cec-uri,pe fiecare jumatate din valoare fiind scadene la 30 respectiv 60 de zile.pe acea soc am intrat in incidenta pentru a nu avea probleme,am eliberat alta doua cec-uri pe cealalta societate,dar fara a inregistra nimic in contabilitatea celei de-a doua firme,actele fiind in contabilitatea primei firme.spuneti-mi ce alta detalii sa va mai dau.
incredere a fost pana la un moment dat,cand eu m-am cam retras pt.ca ea vrea sa faca orice pt. a vinde firma.Asta ce inseamna??? A facut ceva ce eu nu stiu...mai ales ca am intrat in incidenta bancara,eu am dus cecurile la banca ,insa ea nu...oricum nu mai au nici o valabilitate...
multumesc pt.raspunsuri,nu vreau sa ma induceti in eroare. inseamna ca NU poate cesiona partile ei fara acordul me,doar in cazul in care imi falsifica semnatura( O CRED IN STARE),ORICUM RASPUNDE PENTRU TOT.AM DOI COPII SI NU VREAU SA AM NECAZURI DIN PRICINA PERSOANEI RESPECTIVE.
multumesc pt sfaturi,asociatul mi-a spus ca vrea procura pt. a ma reprezenta in fata eventualilor potentiali cumparatori. Ea vrea sa vanda societatea,pentru a scapa de datorii,dar eu ma gandesc sa nu ma bage intr-o mare incurcatura.Fara acordul meu nu va putea vinde societatea in lipsa unei procuri?
revin cu problema mea legata de celalat asociat al meu.partenera mea este asociat in firma avem parti egale 5050 ea are si functia de administrator. Acum vrea sa-i dau o procura pt a putea vinde societatea,eu banuiesc ca are alte intentii.poate vinde firma fara acordul meu?sau isi poate cesiona partile fara acordul meu?firma are datorii
CREDEAM CA SUNT COSTURI MAI MARI,,DAR NU STIU DACA INTREBAREA ESTE BUNA,POT IESI DIN FIRMA FARA CA EA SA STIE?ACUM MA GANDESC CA S-AR PUTEA SA NU VREA SA PREIA SI PARTEA MEA.
PTR.CESIONARE NU AM ACUM BANI,NU STIU CAT COSTA.DATI-MI UN SFATEA VREA PROCURA SA AIBA DREPTURI DEPLINE.CUM POT REZOLVA SITUATIA?
prin" lucruri necurate"achizitioneaza marfuri cu instrumente de plata,saptamana trecuta am intrat in incidenta bancara eu am returnat instrumentele la banca,in shimb asociatul nici nu vrea sa auda,asta ptr.ca nu vrea sa le spuna furnizorilor de incidenta.Vreau sa stiu daca eu am vreo problema Asociatul este si administratorul firmei. AVEM PARTI EGALE 50% SI 50%.FIECARE RASPUNDE PTR. CEEA CE FACE,SAU ARE REPERCURSIUNI SI ASUPRA MEA.