Buna! Matusa a locuit intr’o casa de stat, in chirie. A facut animite imprumuturi de la banci pe care in ultimul an nu a mai reusit sa le plateasca si au intervenit firmele de recuperare care i’au facut popriri pe pensie. Eu, nepoata, anul trecut am cumparat casa in care locuia matusa, i’am achitat chiria si am de platit o rata pe 5 ani. Intrebarea mea este: ce se intampla cu casa cand facem succesiunea si cu datoriile dansei?cand a facut imprumuturile matusa mea nu avea nici un bun pe nume. Recuperatorii pot interveni la casa? Casa este ipotecata pana cand e achitata complet adica peste 4 ani. Singurul mostenitor este tatal meu care va face succesiunea pe numele lui. Va multumesc!
Eu personal am dus cartea mea de munca de la primul angajator la al doilea si stiu ca imi este la ei. As mai avea o intrebare. Eu cand mi`am dat demisia mi s`a trimis prin fax acordul lor la zi dar nu e scris numar de inregistrare. Nu stiu, trebuie asa ceva?
Buna. Ce pot face in situatia asta? Am lucrat la o firma cu contract nedeterminat de munca. Am obtinut un contract de munca in strainatate insa nu aveam timp sa imi dau demisia cu preaviz si cu greu au acceptat sa imi accepte demisia la zi. In firma au fost mai multe probleme dupa ce am plecat eu si a incercat sa se dea vina pe mine. Deoarece nu au fost dovezi si colege m`au sustinut ca nu as fi eu de vina s`au verificat actele si pana la urma s`a gasit vinovatul care era sefa noastra zonala. In cele 5 luni cat am fost plecata parintii mei au fost la firma sa imi ceara cartea mea de munca insa nu au vrut sa le`o dea. Eu am venit de o luna in tara si am fost personal sa o cer. Mi s`a spus sa astept pana o sa vina in sefa mare de la Buc la noi in oras sa mi`o innmaneze personal. Tot astept de 2 saptamani si nimic. Au ei voie sa imi retina fara motiv cartea de munca? Tin sa va spun ca eu nu am avut deloc probleme in perioada in care am lucrat la aceasta firma si sper ca nu mi`au scris ei ceva in cartea de munca dupa ce a iesit scandalul de la lucru cand eu deja eram plecata. Au voie sa faca asa ceva cand practic ei mi`au semnat decizia de demisie la zi si nu au fost alte probleme? Ce pot face?
Bineinteles ca asta o sa fac...de fapt le`am spus ca numai dupa ce vad contractul de munca imi dau demisia. Dar ma pot insela in vreo privinta cu contractul de munca? Sa zicem ca totul e ok si cand ajung acolo nu isi mai respecta ceva din contract...ce fac? De unde stiu ca e valabil contractul?
Pe net am gasit informatii despre firma inclusiv nr de tel si adresa. Am sunat si intradevar mi`a raspuns cineva de la firma cutare. Insa e suficient atat sa fiu sigura ca nu e teapa?
Buna. Vreau sa plec la munca in Anglia. Am gasit o firma pe net care are sediul acolo si recruteaza romani. Cum pot eu sa verific daca firma si postul pt care o sa merg chiar exista? O sa primesc cat de curand si un contract de munca de la ei si nu stiu cui sa ma adresez sa fiu sigura ca nu iau teapa. Firma nu cere comision pt ca nu este agentie de plasare ci este direct angajatorul. Am vorbit prima data cu o doamna romanca la primul interviu online insa fara webcam si apoi am fost sunata de un domn (reprezentant al companiei). Va multumesc si sper sa ma puteti ajuta!
Buna...as dori si eu sa stiu daca este vreo alta posibilitate sa verific o firma din anglia insa ei nu apeleaza la agentii de recrutare si interviul l`am avut online si firma nu cere deloc comision (daca nu are in romania agentie de recrutare). Singurii bani care ne`au spus ca avem nevoie sunt 50 de lire pt eliberarea actelor acolo. Ma puteti ajuta?