avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate ramonaH

Activitate ramonaH

Răspuns la discuția Contract de intretinere.
corect, comentariul facut de Ariam se referea la situatiile instrainarii unui teren, cu sau fara constructii (asta a si scris)
O constructie poate fi instrainata prin act sub semnatura privata, cu exceptia situatiilor in care prin acelasi act (contract de vanzare cumparare) se instraineaza si un drept real cu privire la terenul aferent.
Răspuns la discuția Congrese
multumesc
Draga Romica, eu am fost atenta la intrebare. Nu era vb de timpul efectiv lucrat ci de faptul ca acel angajator in cazul in care un salariat se imbolnaveste 5 zile, beneficiind astfel de CM, scade acele zile (tot 5 la numar) din CO, acesta din urma ramanand de 16 zile (un exemplu). Ti se pare normal? Eu zic ca NU!
....rectific art. 474...sorry
CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE:
Cererea in vederea solutionarii unui conflict de munca poate fi formulata in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incetarea contractului individual de munca.
Codul Muncii prevede: concedierea salariatilor NU POATE FI DISPUSA pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii (asa cum este cazul fiicei dvs.);
Decizia de concediere se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.
Pentru a putea fi concediata in baza art. 61 lit a, trebuie sa fi savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii si aceasta concediere poate fi dispusa numai dupa indeplinirea de catre angajator a cercetarii disciplinare prealabile si in termenele stabilite de Codul Muncii.
Decizia de concediere produce efecte numai de la data comunicarii ei salariatului.
Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de CM este lovita de nulitate absoluta.
In fata instantei angajatorul nu poate invoca alte motive de fapt sau de drept decat cele precizate in decizia de concediere.
La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
BAFTA MULTA!
In mod normal, dupa cum am mai spus, un astfel de proces se judeca cu prioritate pentru o mai rapida solutionare. Insa POATE dura si un timp mai indelungat, ceea ce nu inseamna ca va fi si cazul dvs. Sfatul meu este sa va adresati instantei. Cunosc insa un caz in care persoana concediata s-a judecat 2 ani, insa la sfarsitul acelor ani a obtinut reincadrarea in munca si plata salariilor din urma (o suma destul de frumusica....) . Nu mai pierdeti timpul!!! Mult succes!
Normal concediul medical nu se poate scade din concediul de odihna. Aceste zile se acorda separat. De exemplu, daca ai luat concediu de odihna, iar in a treia zi de CO te-ai imbolnavit si vrei sa-ti scoti CM, CO se prelungeste cu acele zile in care te-ai aflat in CM.
Răspuns la discuția Certificat de urbanism
PUZ-ul se obtine de la Primarie, insa exista o dispozitie de primar din 2003 care prevede ca nu se mai poate schimba destinatia nici unui teren (dispoztia 1383/2003, dar mai verifica inca o data)
Daca vrei un master de Dreptul Muncii nu te pacali cu acel masterat de Comunicare Manageriala si Resurse umane de la SNSPA (iti spune o absolventa a acestuia). Nu are nici o legatura cu Dreptul Muncii. Nu stiu sigur, dar imi pare ca am vazut ceva la Academia de Politie Bucuresti - indumator Al. Ticlea....insa cred ca era postuniversitara...
Vezi falsul in declaratii art. 292 C.pen